POSNI PODVARAK SA RIBOM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
Ukusno i slasno jelo pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 lovorova lista
- biber
- ulje
- 500 g lososa (može i dimljeni šaran ili skuša)
Za marinadu:
- 70 ml ulja
- sitno iseckan ruzmarin
- 3 čena sitno iseckanog belog luka
- ½ kašičice suvog začina
- ¼ kašičice začinske paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju. Iseckajte sitno kupus pa dodajte luku. Pobiberite i dodajte lovor.Onda prodinstajte na umerenoj temperaturi uz dodavanje tople vode, oko pola sata. Prebacite kupus u keramičku posudu pa preko rasporedite ribu prethodno provučenu kroz marinadu. Ostak marinade prelijte preko ribe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)