LENJA PITA SA JABUKAMA NA VODI Sočni kolač koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan kolač ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje griza
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izrendajte jabuke pa dodajte šećere, cimet i rendanu limunovu koricu. Onda promešajte i ostavite sa strane. Zasebno, pomešajte brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa promešajte. Smesu podelite na 3 jednaka dela. U tepsiju sipajte polovinu smese, pa sjedinite. Zatim stavite pola fila, sipajte drugi deo smese, pa opet fil i na kraju dodajte treći deo smese. Pokrijte pa pustite da odstoji 10 minuta. Pecite kolač oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠA LENJA PITA SA JABUKAMA Mirisna i sočna, baš kao ona bakina
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
STARINSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Poslastica koja tera vodu na usta
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
MAĐARSKA LENJA PITA Prhko testo, sočne rendane jabuke sa cimetom i dašak nostalgije
Mekana kao duša i sočna, za sve prilike.
LENJA PITA SA JABUKAMA I CIMETOM Sočna poslastica koja miriše na dom
Mirisna i slatka, nema joj ravne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)