LENJA PITA SA JABUKAMA NA VODI Sočni kolač koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Sočan kolač ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.

posna lenja pita
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo: 

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje griza
  • 1 šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje

Za fil:

  • 1,5 kg rendanih jabuka
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izrendajte jabuke pa dodajte šećere, cimet i rendanu limunovu koricu. Onda promešajte i ostavite sa strane. Zasebno, pomešajte brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa promešajte. Smesu podelite na 3 jednaka dela. U tepsiju sipajte polovinu smese, pa sjedinite. Zatim stavite pola fila, sipajte drugi deo smese, pa opet fil i na kraju dodajte treći deo smese. Pokrijte pa pustite da odstoji 10 minuta. Pecite kolač oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite šećerom u prahu.

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading