SIRUP OD URME Savršen za baklave, a gotov očas posla

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako, a daje šmek mnogim poslasticama.

sirup od urmi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 25 urmi bez koštica

Priprema: 
Potopite urme sat vremena u vodu. Onda im promenite vodu pa ih stavite da proključaju, uz povremeno mešanje. Nakon 15 minuta sklonite sa šporeta, pa procedite sok kroz njega. Zatim, sok vratite na šporet ii krčkajte još 20 minuta, uz neprestano mešanje.

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️
 

Komentari (0)

Loading