NEODOLJIVE KOKOS KIFLICE Prave se lako, a smažu očas posla, ukusa koji se pamti
Najbolje služite uz šoljicu kafe ili čaja.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 100 g kokosa
- 2 jaja
- 50 ml kisele vode
- 50 gr maslaca
- korica limuna ili narandže
- 100 gr šećera
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i maslacom, pa dodajte koricu limuna, brašno kokos, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sipajte kiselu vodu pa rukama zamesite testo. Onda oblikujte kuglice, pa valjajte u valjak i savijte u kiflicu kao potkovicu. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite kokos kiflice 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, pa valjajte u prah šećer.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
KIFLICE OD ORAHA SE TOPE U USTIMA Gotove za 10 minuta, a vazdušaste i mekane kao pamuk
Sočne i mirisne, baš kao one iz bakine kuhinje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)