NEODOLJIVE KOKOS KIFLICE Prave se lako, a smažu očas posla, ukusa koji se pamti
Najbolje služite uz šoljicu kafe ili čaja.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 100 g kokosa
- 2 jaja
- 50 ml kisele vode
- 50 gr maslaca
- korica limuna ili narandže
- 100 gr šećera
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i maslacom, pa dodajte koricu limuna, brašno kokos, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sipajte kiselu vodu pa rukama zamesite testo. Onda oblikujte kuglice, pa valjajte u valjak i savijte u kiflicu kao potkovicu. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite kokos kiflice 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, pa valjajte u prah šećer.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
KIFLICE OD ORAHA SE TOPE U USTIMA Gotove za 10 minuta, a vazdušaste i mekane kao pamuk
Sočne i mirisne, baš kao one iz bakine kuhinje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)