MARMELADA OD MANDARINA Savršena kao namaz za hleb ili krofne, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Marmeladu čuvajte na suvom i tamnom mestu, a posle otvaranja u frižideru, do dve nedelje.

marmelada od mandarina
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 kg mandarina
  • 8 šoljica šećera
  • 9 šoljica vode
  • sok od jednog limuna  

Priprema

Operite i oljuštite mandarine pa skinite bele delove. Očistite koštice pa razdvojite na komade i svaki presecite na pola. U šerpu sa zagrejanom vodom stavite mandarine, šećer, limunov sok i nekoliko kora koje ste oprali u sodi bikarboni. Dobro mešajte da se šećer otopi pa ostavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sat vremena, uz povremeno mešanje. Isključite i pustite 15 minuta, da se prohladi. Na kraju, prebacite marmeladu  u sterilisane tegle.

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading