MARMELADA OD MANDARINA Savršena kao namaz za hleb ili krofne, ovakvu do sada niste jeli
Marmeladu čuvajte na suvom i tamnom mestu, a posle otvaranja u frižideru, do dve nedelje.
Potrebno je:
- 3 kg mandarina
- 8 šoljica šećera
- 9 šoljica vode
- sok od jednog limuna
Priprema
Operite i oljuštite mandarine pa skinite bele delove. Očistite koštice pa razdvojite na komade i svaki presecite na pola. U šerpu sa zagrejanom vodom stavite mandarine, šećer, limunov sok i nekoliko kora koje ste oprali u sodi bikarboni. Dobro mešajte da se šećer otopi pa ostavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sat vremena, uz povremeno mešanje. Isključite i pustite 15 minuta, da se prohladi. Na kraju, prebacite marmeladu u sterilisane tegle.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)