ŠARENI RIŽOTO Specijalitet sa pečurkama koji greje dušu i telo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan i ukusan, prste da poližete.

rižoto sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 300 g pirinča
  • 500 g mešanih pečuraka (npr. šampinjona, bukovača, vrganja ili po izboru)
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka 
  • 1 šolja belog vina
  • 1 litar povrtnog bujona
  • 50 g rendanog parmezana
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i kašiku maslaca. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pirinač u tiganj sa pečurkama i promešajte da se pirinač obloži uljem. Dolijte belo vino i mešajte dok vino ne ispari. Postepeno dodajite vrući bujon u tiganj sa pirinčem, kutlaču po kutlaču, uz stalno mešanje. Kuvajte rižoto dok pirinač ne bude skoro kuvan, ali još uvek al dente, oko 18-20 minuta. Sklonite rižoto sa vatre, dodajte preostali maslac i rendani parmezan, pa dobro promešajte.

BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)