SLANE KROFNE Sa jogurtom i belim lukom, za prave gurmane
Savršene i slasne, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 1 kg brašna
- 1 kašičica šećera
- 40 g kvasca
- 2 jaja
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 1 glavica belog luka
- 2 kašičice soli
Priprema
Kvasac i šećer dodajte u mlako mleko, pa ostavite da se aktivira. Od jaja, ulja, jogurta, belog luka i soli zamesite glatko testo, kao za štrudlu. Na pobrašnjenoj radnoj površini isecite oblike za krofne, pa ostavite testo da naraste. Pržite krofne na ulju, u dubokoj šerpi. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)