ČORBA OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA Posna na vodi, a krepi organizam u trenu
Mirisna i ukusna, a puna vitamina.
Potrebno je:
- oko 8-9 srednjih komada šargarepe
- 3-4 čena belog luka (neoljuštena, opciono)
- 1 crni luk (iseckan)
- 2 kašike narendanog svežeg đumbira
- 1 l bujona od povrća ili vode
- 1 kašičica kumina
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica kurkume (opciono)
- peršun za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šargarepu oljuštite i iseckajte na kolutove, pa je pomešajte sa neoljuštenim čenovima belog luka i kašikom vode. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj velikoj šerpi zagrejte vodu, pa dodajte seckan crni luk i dinstajte šest do osam minuta. Onda dodajte rendani đumbir i kuvajte još dva minuta. Umešajte pečenu šargarepu i oljušteni beli luk. Potom, nalijte bujon od povrća i začinite. Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte 15 do 20 minuta, poklopljeno. Onda skinite sa ringle i umutite štapni mikserom. Posolite i pobiberite. Pospite supu svežim peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA MANASTIRSKA ČORBA Baš ovako je vekovima prave monasi na Hilandaru
Sočna i zasitna, savršena za dane Gospojinskog posta.
MINESTRONE ČORBA ZA POST NA VODI Zdrava i sočna, a greje dušu i telo
Puna povrća i vitamina.
JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
BELA ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Posna i zdrava, pravićete stalno
Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)