ČORBA OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA Posna na vodi, a krepi organizam u trenu
Mirisna i ukusna, a puna vitamina.
Potrebno je:
- oko 8-9 srednjih komada šargarepe
- 3-4 čena belog luka (neoljuštena, opciono)
- 1 crni luk (iseckan)
- 2 kašike narendanog svežeg đumbira
- 1 l bujona od povrća ili vode
- 1 kašičica kumina
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica kurkume (opciono)
- peršun za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šargarepu oljuštite i iseckajte na kolutove, pa je pomešajte sa neoljuštenim čenovima belog luka i kašikom vode. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj velikoj šerpi zagrejte vodu, pa dodajte seckan crni luk i dinstajte šest do osam minuta. Onda dodajte rendani đumbir i kuvajte još dva minuta. Umešajte pečenu šargarepu i oljušteni beli luk. Potom, nalijte bujon od povrća i začinite. Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte 15 do 20 minuta, poklopljeno. Onda skinite sa ringle i umutite štapni mikserom. Posolite i pobiberite. Pospite supu svežim peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA MANASTIRSKA ČORBA Baš ovako je vekovima prave monasi na Hilandaru
Sočna i zasitna, savršena za dane Gospojinskog posta.
MINESTRONE ČORBA ZA POST NA VODI Zdrava i sočna, a greje dušu i telo
Puna povrća i vitamina.
JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
BELA ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Posna i zdrava, pravićete stalno
Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)