NEODOLJIVA PITA SA KRUŠKAMA Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za svako doba dana

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

pita sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je:

  • pakovanje lisnatog testa
  • 4-5 zrelih kruški
  • 100 g šećera
  • kašičica cimeta
  • kašičica vanilinog šećera
  • kašika brašna
  • Sok od jednog limuna
  • Jaje za premazivanje
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kruške operite, oljuštite i očistite od semenki, pa ih isecite na tanke kriške i stavite u posudu. Prelijte limunovim sokom, pa u posudu sa kruškama dodajte šećere, cimet i brašno. Dobro promešajte. Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo, pa na sredinu rasporedite kruške. Preklopite ivice testa, da dobijete rustični izgled pite. Prebacite pitu na pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu. Bon appetit! 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading