DOMAĆE PIHTIJE Bićete oduševljeni koliko su ukusne
Priprema nije komplikovana, a preukusne su.
Potrebno je:
- 3 suve i 3 sveže svinjske nožice
- 2 para svinjskih ušiju
- 3 svinjska repa
- 1 svinjska kolenica
- 1 teleća noga
- biber u zrnu
- so
- 4 glavice belog luka
- ljuta mlevena začinska paprika
Priprema:
Očistite dobro sastojke, pa ih stavite u veliki lonac. Začinite pa sipajte oko litar vode. Kuvajtr tri do pet sati, uz povremeno skupljanje masnoće i pene. Kada meso bude samo otpadalo sa kostiju, znaćete da su kuvane. Skinite sa vatre, pa ostavite sa strane, da se prohladi. Procedite smesu kroz gusto sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Rasporedite u tanjire pa naseckajte beli luk i proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći. Na kraju ih pospite ljutom mlevenom začinskom paprikom.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)