LEPINJE SA KAČKAVALJEM Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 250 ml jogurta
- prašak za pecivo
- kašičica soli
- 1 jaje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g brašna
- 350 g kačkavalja
- maslinovo ulje
- beli luk
- peršunov list
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte jogurt, jaje, so, prašak za pecivo i maslinovo ulje. Zatim dodajte brašno i zamesite testo. Oblikujte u lopticu pa prekrijte krpom, i tako ostavite 15 minuta. Podelite na 8 jednakih delova, pa oblikujte u manje loptice, prekrijte i ostavite još 15 minuta. Razvucite rukama svaku lopticu pa stavite kačkavalj unutra. Zatim, opet oblikujte lopticu. Oklagijom rastanjite pa pecite na zagrejanom tiganju, na jačoj temperaturi. Pripremljenim namazom od belog luka, maslinovog ulja i peršuna premažite lepinje.
Možda vas zanima:
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)