LEPINJE SA KAČKAVALJEM Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

lepinje sa kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 ml jogurta
  • prašak za pecivo
  • kašičica soli
  • 1 jaje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 g brašna
  • 350 g kačkavalja
  • maslinovo ulje
  • beli luk
  • peršunov list

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte jogurt, jaje, so, prašak za pecivo i maslinovo ulje. Zatim dodajte brašno i zamesite testo. Oblikujte u lopticu pa prekrijte krpom, i tako ostavite 15 minuta. Podelite na 8 jednakih delova, pa oblikujte u manje loptice, prekrijte i ostavite još 15 minuta.  Razvucite rukama svaku lopticu pa stavite kačkavalj unutra. Zatim, opet oblikujte lopticu. Oklagijom rastanjite pa pecite na zagrejanom tiganju, na jačoj temperaturi. Pripremljenim namazom od belog luka, maslinovog ulja i peršuna premažite lepinje

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading