LEPINJE SA KAČKAVALJEM Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 250 ml jogurta
- prašak za pecivo
- kašičica soli
- 1 jaje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g brašna
- 350 g kačkavalja
- maslinovo ulje
- beli luk
- peršunov list
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte jogurt, jaje, so, prašak za pecivo i maslinovo ulje. Zatim dodajte brašno i zamesite testo. Oblikujte u lopticu pa prekrijte krpom, i tako ostavite 15 minuta. Podelite na 8 jednakih delova, pa oblikujte u manje loptice, prekrijte i ostavite još 15 minuta. Razvucite rukama svaku lopticu pa stavite kačkavalj unutra. Zatim, opet oblikujte lopticu. Oklagijom rastanjite pa pecite na zagrejanom tiganju, na jačoj temperaturi. Pripremljenim namazom od belog luka, maslinovog ulja i peršuna premažite lepinje.
Možda vas zanima:
DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)