LOVAČKE ŠNICLE Sočne i mekane, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji i uživajte u ručku.

lovačke šnicle sa krompir pireom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 200 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kocka za supu (goveđa)
  • 500 ml vode

Priprema:
Posolite šnicle po ukusu pa ih uvaljajte u brašno i pržite sa obe strane da porumene. Izvadite na ubrus. U istoj šerpi propržite iseckan crni i beli luk. U vreloj vodi razmutite kocku za supu pa dodajte u šerpu. Dodajte mlevenu papriku i kašiku brašna pa promešajte da ne bude grudvica. Vratite šnicle u šerpu i ostavite da se dinstaju sat vremena. Prijatno!

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading