RIŽOTO SA POVRĆEM I TELETINOM Sočan i slasan spoj, ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Za ručak koji se pamti, ukućani će stajati u redu za još.

rižoto sa povrćem i teletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g teletine
  • 250 g pirinča
  • 2 crvena luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 2 paprike
  • 1 patlidžan
  • 5 kiselih krastavaca
  • maslinovo ulje
  • mlevena začinska paprika
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Operite, oljuštite i iseckajte povrće na velike i male komade, u zavisnosti od vrste povrća. Na maslinovom ulju kratko prodinstajte teletinu, pa dodati začine. Dodajte iseckano povrće (osim kiselih krastavaca) i prodinstajte zajedno sa mesom. Dodajte pirinač, pa sve prelijte vodom. Kuvajte dok pirinač ne omekša. Kada rižoto bude gotov, dodajte iseckane kisele krastavce i sve dobro promešajte. Poslužite toplo.

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading