SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, prste da poližete.

burek sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 2 kašičice soli

Za fil:

  • 300 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • ulje
  • biber
  • so

Za preliv:

  • 250 ml vode
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:
U posudu sipati brašno, so i promešati. Sipati mlaku vodu, zamesiti fino testo i ostaviti da stoji 5 minuta, pa ga premesiti. Podeliti na tri loptice, pa ih malo razvući oklagijom. Odozgo ih nauljiti, pokriti krpom, te ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštiti, iseći na kockice, a luk iseckati što sitnije. Pomešati i dodati meso. Posoliti, pobiberiti, dodati malo ulja i dobro promešati. Kolut testa nežno razvući na pamučnom stolnjaku. Preko rasporediti fil i pomoću stolnjaka urolati. Postupak ponoviti sa ostalim kolutovima testa i jufke ređati u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskati uljem i staviti da se peče na 250 stepeni.
Čim porumeni, temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još pola sata. Pet minuta pre kraja, prokuvati nauljenu i posoljenu vodu i preliti burek. Vratiti u rernu još 2-3 minuta da upije sve i zapeče se.

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading