SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više
Sočan i slasan, prste da poližete.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 2 kašičice soli
Za fil:
- 300 g krompira
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- ulje
- biber
- so
Za preliv:
- 250 ml vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudu sipati brašno, so i promešati. Sipati mlaku vodu, zamesiti fino testo i ostaviti da stoji 5 minuta, pa ga premesiti. Podeliti na tri loptice, pa ih malo razvući oklagijom. Odozgo ih nauljiti, pokriti krpom, te ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštiti, iseći na kockice, a luk iseckati što sitnije. Pomešati i dodati meso. Posoliti, pobiberiti, dodati malo ulja i dobro promešati. Kolut testa nežno razvući na pamučnom stolnjaku. Preko rasporediti fil i pomoću stolnjaka urolati. Postupak ponoviti sa ostalim kolutovima testa i jufke ređati u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskati uljem i staviti da se peče na 250 stepeni.
Čim porumeni, temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još pola sata. Pet minuta pre kraja, prokuvati nauljenu i posoljenu vodu i preliti burek. Vratiti u rernu još 2-3 minuta da upije sve i zapeče se.
Možda vas zanima:
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate
Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)