ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

čokoladni rolat
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za koru:

  • 4 jajeta
  • prstohvat soli
  • 5 kašika šećera
  • 30 g putera
  • 50 ml mleka
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 250 g maskarpone sira
  • 3-4 kašike kondenzovanog mleka
  • 100 g čokolade
  • 20 g putera
  • 30 ml slatke pavlake

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa prstohvatom soli i šećerom. Onda dodajte otopljeni puter i mleko, pa promešajte. Zasebno pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu sa jajima. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru urolajte toplu, pa ostavite da se prohladi. Čokoladu otopite sa puterom i pavlakom, pa ostavite da se malo prohladi. Zasebno umutite maskarpone sa kondenzovanim mlekom, pa dodajte otopljenu čokoladu. Dobro sjedinite. Odmotajte koru, pa je premažite filom, zatim ponovo urolajte i ostavite bar dva sata u frižideru. Pospite rolat kakaom ili prelijte glazurom. Bon appetit!

POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

 

Komentari (0)