ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika šećera
- 30 g putera
- 50 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 3-4 kašike kondenzovanog mleka
- 100 g čokolade
- 20 g putera
- 30 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa prstohvatom soli i šećerom. Onda dodajte otopljeni puter i mleko, pa promešajte. Zasebno pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu sa jajima. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru urolajte toplu, pa ostavite da se prohladi. Čokoladu otopite sa puterom i pavlakom, pa ostavite da se malo prohladi. Zasebno umutite maskarpone sa kondenzovanim mlekom, pa dodajte otopljenu čokoladu. Dobro sjedinite. Odmotajte koru, pa je premažite filom, zatim ponovo urolajte i ostavite bar dva sata u frižideru. Pospite rolat kakaom ili prelijte glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)