ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 5 kašika šećera
- 30 g putera
- 50 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 3-4 kašike kondenzovanog mleka
- 100 g čokolade
- 20 g putera
- 30 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa prstohvatom soli i šećerom. Onda dodajte otopljeni puter i mleko, pa promešajte. Zasebno pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu sa jajima. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru urolajte toplu, pa ostavite da se prohladi. Čokoladu otopite sa puterom i pavlakom, pa ostavite da se malo prohladi. Zasebno umutite maskarpone sa kondenzovanim mlekom, pa dodajte otopljenu čokoladu. Dobro sjedinite. Odmotajte koru, pa je premažite filom, zatim ponovo urolajte i ostavite bar dva sata u frižideru. Pospite rolat kakaom ili prelijte glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)