PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, ukućani će stajati u redu za još
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PUNJENE TIKVICE Sočne i preukusne, a držaće vas dugo sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM Ukusan posni obrok za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.

POSNE PUNJENE TIKVICE Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.

TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.
- 4 srednje tikvice
- 200 g pirinča
- glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 200 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml ulja
- So i biber
- Peršun ili drugi začini po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice pa ih presecite na pola po dužini. Smesu tikvica izdubite kašikom, uz ostavljanje oko 1 cm mesa uz koru. Onda izdubljeni deo sitno iseckajte. Zatim, sitno iseckajte crni luk i beli luk. Narendajte šargarepu, a papriku iseckajte na sitne komade. Propržite crni luk na ulju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, šargarepu, papriku i izdubljene tikvice pa pržite još nekoliko minuta.Onda dodajte mleveno meso. Dodajte paradajz pire i pirinač, i dobro izmešajte. Posolite i pobiberite, pa umešajte seckan peršun i začine. Pripremljenim filom napunite tikvice pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte sa malo ulja pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju i pecite još 15 minuta. Pečene tikvice izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

OGROMNA TUGA Pojavili se novi detalji smrti bivšeg golmana Partizana

APEL VIŠEG JAVNOG TUŽILAŠTVA: Svako ima pravo na mirno okupljanje, ali nasilje neće biti tolerisano!
Prvo oglašavanje udovice Saše Popovića nakon njegove sahrane: Smogla snage da uradi samo jedno! (FOTO)
MLADA MAJKA, KOJA JE POVREĐENA U PADU NADSTREŠNICE U NOVOM SADU, POČELA DA VIĐA DETE! Dr Tubić: Sada je van jedinice intenzivne nege

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

Uplašeni Belgijanci neće zaboraviti Radišu! Ilić pojavom odveo Partizan u Ligu šampiona! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

DIJETALNI KUVANI ĐEVREK Biće zdraviji, a još ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.
Komentari (0)