DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Dodajte prilog po želji.

proteinski hleb
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g posnog sira
  • 100 g mlevenih badema
  • 100 g seckanih lanenih semena
  • 125 g izdrobljenih ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica soli
  • 6 g praška za pecivo 
  • 8 belanaca
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike semenki bundeve 
  • 2 kašike suncokretovih semenki 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlevene bademe, seckani lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke. Onda dodajte umućena belanca i sveži sir i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom. Izlijte smesu, pospite susamom i pecite hleb 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ga stavite na rešetku da se prohladi.

@moja.trpeza POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading