DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g posnog sira
- 100 g mlevenih badema
- 100 g seckanih lanenih semena
- 125 g izdrobljenih ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- 6 g praška za pecivo
- 8 belanaca
- 2 kašike susama
- 2 kašike semenki bundeve
- 2 kašike suncokretovih semenki
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlevene bademe, seckani lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke. Onda dodajte umućena belanca i sveži sir i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom. Izlijte smesu, pospite susamom i pecite hleb 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ga stavite na rešetku da se prohladi.
Možda vas zanima:
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)