POTAŽ OD BUNDEVE I JABUKA Krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a greje dušu i telo.

potaž od bundeve i jabuka
Shutterstock

Potrebno je:

  •  500 g očišćene bundeve
  • 1 jabuka (granny smith)
  • 1 manji crni luk
  • 2 čen belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  •  mleveni muškatni oraščić

Za posluživanje:

  • prepečene semenke bundeve
  • seckani peršun

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite bundevu pa uklonite semenke. Stavite na pleh obložen pek papirom. Onda stavite jabuku sečenu na pola, narezan luk i čen belog luka. Zatim, prekrijte folijom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.  Meso bundeve odvojite kašikom, pa ga zajedno sa jabukom i lukovima sameljite u pire. Onda stavite u šerpu , pa dodajte vodu, so, muskantni oraščić i biber. Zagrejte, pa kad provri, kuvajte još nekoliko minuta. Potaž pospite prepečenim semenkama bundeve i seckanim peršunom.

@moja.trpeza POSLASTICA ZA SAMO 100 DINARA (posno) Savršena poslastica za posne dane: ogulite jabuku, očistite je od semenki i stavite da se kuva s narom, vodom i 3 kašike šećera na tihoj vatri. Kad jabuke poprime boju nara, skinite ih sa vatre i poslužite s malo meda i, po želji, orasima. #trpeza #mojatrpeza #post #posnahrana #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ Pretty (Sped Up) - MEYY

 

Komentari (0)

Loading