POTAŽ OD BUNDEVE I JABUKA Krepi organizam u trenu
Pravi se lako, a greje dušu i telo.
Potrebno je:
- 500 g očišćene bundeve
- 1 jabuka (granny smith)
- 1 manji crni luk
- 2 čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- mleveni muškatni oraščić
Za posluživanje:
- prepečene semenke bundeve
- seckani peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite bundevu pa uklonite semenke. Stavite na pleh obložen pek papirom. Onda stavite jabuku sečenu na pola, narezan luk i čen belog luka. Zatim, prekrijte folijom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Meso bundeve odvojite kašikom, pa ga zajedno sa jabukom i lukovima sameljite u pire. Onda stavite u šerpu , pa dodajte vodu, so, muskantni oraščić i biber. Zagrejte, pa kad provri, kuvajte još nekoliko minuta. Potaž pospite prepečenim semenkama bundeve i seckanim peršunom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)