SLASNE PICA KIFLICE U savršenom spoju ukusa, najbolje služite uz kiselo mleko
Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml toplog mleka
- 50 ml ulja
- 1 jaje
Za nadev:
- 150 g šunke (ili kulena, slanine, čajne kobasice)
- 150 g kačkavalja (ili mocarele)
- 3 kašike kečapa ili pelata
- 1 kašičica origana
Za premazivanje:
- 1 jaje
- Susam ili rendani parmezan (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toplom mleku, pa pustite pet do deset minuta da se aktivira. Dodajte brašno, so, ulje i jaje, pa nadošli kvasac. Mesite sve dok ne dobijete glatko i mekano testo. Zatim ga pokrijte krpom i pustite da naraste oko 45 minuta do sat vremena. Nadošlo testo razvucite u oblik kruga, pa isecite na trouglove. Na svaki nanesite malo kečapa, pa stavite šunku i kačkavalj i pospite origanom. Uvijte kiflice pa ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom pa pospite susamom ili rendanim parmezanom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)