SLASNE PICA KIFLICE U savršenom spoju ukusa, najbolje služite uz kiselo mleko
Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml toplog mleka
- 50 ml ulja
- 1 jaje
Za nadev:
- 150 g šunke (ili kulena, slanine, čajne kobasice)
- 150 g kačkavalja (ili mocarele)
- 3 kašike kečapa ili pelata
- 1 kašičica origana
Za premazivanje:
- 1 jaje
- Susam ili rendani parmezan (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toplom mleku, pa pustite pet do deset minuta da se aktivira. Dodajte brašno, so, ulje i jaje, pa nadošli kvasac. Mesite sve dok ne dobijete glatko i mekano testo. Zatim ga pokrijte krpom i pustite da naraste oko 45 minuta do sat vremena. Nadošlo testo razvucite u oblik kruga, pa isecite na trouglove. Na svaki nanesite malo kečapa, pa stavite šunku i kačkavalj i pospite origanom. Uvijte kiflice pa ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom pa pospite susamom ili rendanim parmezanom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)