SERNIK Pečeni čizkejk poreklom iz Poljske, ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz sladoled ili voće.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BANANA ČIZKEJK Omiljeni kolač sa sirom u voćnom spoju, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Najpopularniji kolač sa sirom koji pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mekan, pravićete stalno.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
Za koru::
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g maslaca (otopljenog)
- 2 kašike šećera
Za fil:
- 500 g svežeg sira (ili krem sira)
- 200 g kisele pavlake
- 150 g šećera
- jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljen maslac i šećer. Na dno pleha utisnite smesu, pa ravnomerno rasporedite. Zasebno, umutite sir sa kiselom pavlakom, šećerima i limunovim sokom. Polako dodajte jaja, uz neprestano mešanje. Onda dodajte brašno i dobro promešajte. Preko kore u kalupu prelijte fil. Pecite čizkejk oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frižideru.

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

Ti si prvi golman Radiša! Ostaće upamćeno skandiranje "grobara" pokojnom Iliću!

Lepa vest! Povređena majka u padu nadstrešnice uskoro ide kući: Evo ko joj je prvi došao u posetu
15. marta ništa neće stati: Udarna poruka Ane Brnabić!

OVO SE POJAVILO NA NEBU IZNAD KIJEVA NEPOSREDNO PRE EKSPLOZIJE: Nisu sigurni šta je, ali nije rusko oružje! (VIDEO)

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

Evo čime se bavi muž Vesne Trivalić! Glumica zbog njega napustila Srbiju i promenila život iz korena

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

DIJETALNI KUVANI ĐEVREK Biće zdraviji, a još ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.
Komentari (0)