SERNIK Pečeni čizkejk poreklom iz Poljske, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz sladoled ili voće.

sernik
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru::

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g maslaca (otopljenog)
  • 2 kašike šećera

Za fil:

  • 500 g svežeg sira (ili krem sira)
  • 200 g kisele pavlake
  • 150 g šećera
  •  jaja
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljen maslac i šećer. Na dno pleha utisnite smesu, pa ravnomerno rasporedite. Zasebno, umutite sir sa kiselom pavlakom, šećerima i limunovim sokom. Polako dodajte jaja, uz neprestano mešanje.  Onda dodajte brašno i dobro promešajte. Preko kore u kalupu prelijte fil. Pecite čizkejk oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frižideru. 

@moja.trpeza DRAGUJ MEĐU VOĆEM SOČNI NAR Nar je odličan za imunitet, Bogat je antioksidansima, smanjuje upale, poboljšava cirkulaciju i pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Takođe podržava zdravlje kože i usporava starenje. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #nar #pomegranate ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading