SERNIK Pečeni čizkejk poreklom iz Poljske, ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz sladoled ili voće.
Potrebno je:
Za koru::
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g maslaca (otopljenog)
- 2 kašike šećera
Za fil:
- 500 g svežeg sira (ili krem sira)
- 200 g kisele pavlake
- 150 g šećera
- jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljen maslac i šećer. Na dno pleha utisnite smesu, pa ravnomerno rasporedite. Zasebno, umutite sir sa kiselom pavlakom, šećerima i limunovim sokom. Polako dodajte jaja, uz neprestano mešanje. Onda dodajte brašno i dobro promešajte. Preko kore u kalupu prelijte fil. Pecite čizkejk oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frižideru.
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)