SERNIK Pečeni čizkejk poreklom iz Poljske, ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz sladoled ili voće.
Potrebno je:
Za koru::
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g maslaca (otopljenog)
- 2 kašike šećera
Za fil:
- 500 g svežeg sira (ili krem sira)
- 200 g kisele pavlake
- 150 g šećera
- jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljen maslac i šećer. Na dno pleha utisnite smesu, pa ravnomerno rasporedite. Zasebno, umutite sir sa kiselom pavlakom, šećerima i limunovim sokom. Polako dodajte jaja, uz neprestano mešanje. Onda dodajte brašno i dobro promešajte. Preko kore u kalupu prelijte fil. Pecite čizkejk oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frižideru.
Možda vas zanima:
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)