SOČNA PILETINA SA KARIJEM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz bareni pirinač.
Potrebno je:
- 900 g pilećih prsa bez kostiju
- 250 g pavlake
- 200 g smrznutog graška
- 2 kašičice kari praha
- 1 luk
- 1 žuta paprika
- biljno ulje po želji
- so i biber
Priprema:
Na tiganju sa malo ulja prodinstajte crni luk i biber, oko 5 minuta. Onda dodajte kašičicu karija, promešajte i pržite povrće oko dva minuta. Izvadite povrće, pa dodajte seckana pileća prsa i drugu kašičicu karija. Pecite oko dva minuta sa svake strane. Zatim vratite povrće u tiganj, pa dodajte smrznuti grašak i kuvajte nekoliko minuta. Posolite i pobiberite, pa umešajte pavlaku.
Možda vas zanima:
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)