PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g brašna
  • 300 ml vode
  • 25 g soli
  • 200 g masti

Za nadev:

  • 200 g dimljene kolenice
  • 50 g topljenog sira ili 250 g sitnog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, vodu, so pa zamesite testo. Oblikujte 4 loptice pa ih premažite mašću i pustite da odstoje 2 sata. Pomešajte skuvanu dimljenu kolenicu sa topljenim sirom. Razvucite testo pa nanesite pripremljeni fil. Zatim, urolajte. Pecite pitu 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

@moja.trpeza DRAGUJ MEĐU VOĆEM SOČNI NAR Nar je odličan za imunitet, Bogat je antioksidansima, smanjuje upale, poboljšava cirkulaciju i pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Takođe podržava zdravlje kože i usporava starenje. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #nar #pomegranate ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading