POSNI HLEB SA KISELOM VODOM Mekan kao duša, bićete oduševljeni

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Potrebno je samo da dodate namaz ili prilog po želji.

posni hleb sa kiselom vodom
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 ml kisele vode
  • 1 kašičica šećera
  • 20 g svežeg kvasca
  • 850- 900 g brašna
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrjte na 230 stepeni. U vangli sa kiselom vodom i šećerom rastvorite izmrvljen kvasac. Izmešajte pa dodajte 200 g brašna, pokrijte providnom folijom , i ostavite tako 15 minuta. Onda dodajte ulje, ostatak brašna i so, pa umesite glatko testo. Pustite da odstoji pola sata, pa ga podelite na 2 dela. Razvijte pa uvijte u rolat i stavite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite 20 minuta, da naraste.  Na dno zagrejane rerne stavite šerpicu sa vrelom vodom. Hleb posecite po sredini. Pecite ga 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni, pa smanjite na 200 stepeni i pecite još 40 minuta. 

Batat (slatki krompir) nije u srodstvu s običnim krompirom – pripada porodici povijuša. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike, a koristi se hiljadama godina. Bogat je vlaknima, vitaminima A i C, ima niži glikemijski indeks i više antioksidanasa. Može se peći, kuvati, pržiti ili praviti pire, dok su mu i listovi jestivi, pa se koriste u salatama i čorbama. #trpeza #mojatrpeza #batat #slatkikrompir #kuhinja #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)