POSNI HLEB SA KISELOM VODOM Mekan kao duša, bićete oduševljeni
Potrebno je samo da dodate namaz ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 ml kisele vode
- 1 kašičica šećera
- 20 g svežeg kvasca
- 850- 900 g brašna
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrjte na 230 stepeni. U vangli sa kiselom vodom i šećerom rastvorite izmrvljen kvasac. Izmešajte pa dodajte 200 g brašna, pokrijte providnom folijom , i ostavite tako 15 minuta. Onda dodajte ulje, ostatak brašna i so, pa umesite glatko testo. Pustite da odstoji pola sata, pa ga podelite na 2 dela. Razvijte pa uvijte u rolat i stavite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite 20 minuta, da naraste. Na dno zagrejane rerne stavite šerpicu sa vrelom vodom. Hleb posecite po sredini. Pecite ga 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni, pa smanjite na 200 stepeni i pecite još 40 minuta.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)