POSNI HLEB SA KISELOM VODOM Mekan kao duša, bićete oduševljeni
Potrebno je samo da dodate namaz ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 ml kisele vode
- 1 kašičica šećera
- 20 g svežeg kvasca
- 850- 900 g brašna
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrjte na 230 stepeni. U vangli sa kiselom vodom i šećerom rastvorite izmrvljen kvasac. Izmešajte pa dodajte 200 g brašna, pokrijte providnom folijom , i ostavite tako 15 minuta. Onda dodajte ulje, ostatak brašna i so, pa umesite glatko testo. Pustite da odstoji pola sata, pa ga podelite na 2 dela. Razvijte pa uvijte u rolat i stavite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite 20 minuta, da naraste. Na dno zagrejane rerne stavite šerpicu sa vrelom vodom. Hleb posecite po sredini. Pecite ga 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni, pa smanjite na 200 stepeni i pecite još 40 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)