POSNI HLEB SA KISELOM VODOM Mekan kao duša, bićete oduševljeni
Potrebno je samo da dodate namaz ili prilog po želji.

Potrebno je:
- 500 ml kisele vode
- 1 kašičica šećera
- 20 g svežeg kvasca
- 850- 900 g brašna
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrjte na 230 stepeni. U vangli sa kiselom vodom i šećerom rastvorite izmrvljen kvasac. Izmešajte pa dodajte 200 g brašna, pokrijte providnom folijom , i ostavite tako 15 minuta. Onda dodajte ulje, ostatak brašna i so, pa umesite glatko testo. Pustite da odstoji pola sata, pa ga podelite na 2 dela. Razvijte pa uvijte u rolat i stavite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite 20 minuta, da naraste. Na dno zagrejane rerne stavite šerpicu sa vrelom vodom. Hleb posecite po sredini. Pecite ga 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 230 stepeni, pa smanjite na 200 stepeni i pecite još 40 minuta.

BELA ČORBA Po originalnom kafanskom receptu, krepi organizam u trenu
Greje dušu i telo, a svaki zalogaj je raj za nepca.

SVINJSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA Gurmanski specijalitet osvaja od prvog zalogaja
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

KREMASTI KOLAČ Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Pravi se lako, a kremast i neodoljiv.

POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a pun vitamina
Pravi se lako, a krepi organizam u trenu.

PIKANTNI SOM Posno jelo pravi je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.
Komentari (0)