PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 1 šoljica palente
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 veza sremuša
- 1 manja kriška tvrdog sira
- 1 šolja mleka
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa solju. Dodajte sve tečne sastojke, sjedinite, pa umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte iseckan sremuš, izdrobljen sir i sjedinite kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite proju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.
Savet
Sremuš možete prvo da blanširate pa onda da seckate i stavite u smesu
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVNA PROJA OD PROSA Još zdravija i ukusnija od klasične, recept koji bi trebalo da zapišete
Pravi se lako, a mekana i sočna.

PUNJENA JAJA Sočno predjelo koje se brzo pravi, a savršeno za slavsku trpezu
Gurmansko predjelo oduševiće sve goste.

SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati
Najbolje služite uz sir i jogurt.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

AMERIČKE PALAČINKE Donosimo vam originalni recept, biće sočne i vazdušaste
Služite uz sladoled.

POSNI BEŠAMEL SOS Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom, a super ide uz lazanje bez mesa
Savršen, daće šmek svakom jelu.

NAPRAVITE ŠIŠ ĆEVAPE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće mekani i sočni, a provereno uspeva
Služite uz hleb i prilog po želji.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.

JEDNOSTAVNA PROJA OD PROSA Još zdravija i ukusnija od klasične, recept koji bi trebalo da zapišete
Pravi se lako, a mekana i sočna.
Komentari (0)