PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 1 šoljica palente
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 veza sremuša
- 1 manja kriška tvrdog sira
- 1 šolja mleka
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa solju. Dodajte sve tečne sastojke, sjedinite, pa umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte iseckan sremuš, izdrobljen sir i sjedinite kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite proju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.
Savet
Sremuš možete prvo da blanširate pa onda da seckate i stavite u smesu
Možda vas zanima:
PROJA SA ČVARCIMA Super za doručak ili večeru, a napravi se začas
Savršena i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE PROJICE SA SIROM Jednostavne, a preukusne i mekane, ovakve do sada niste jeli
Mekane i sočne, a gotove očas posla.
HRONO PROJA Svideće se svima, a recept je jednostavan, savršena za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Priprema nikad jednostavnija, a biće kao ona iz bakine kuhinje
Sočna i mekana, pravićete iznova.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)