PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

proja sa sremušem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica pšeničnog brašna
  • 1 šoljica palente
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 veza sremuša
  • 1 manja kriška tvrdog sira
  • 1 šolja mleka
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa solju. Dodajte sve tečne sastojke, sjedinite, pa umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte iseckan sremuš, izdrobljen sir i sjedinite kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite proju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.

Savet

Sremuš možete prvo da blanširate pa onda da seckate i stavite u smesu

@moja.trpeza Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading