PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 1 šoljica palente
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 veza sremuša
- 1 manja kriška tvrdog sira
- 1 šolja mleka
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa solju. Dodajte sve tečne sastojke, sjedinite, pa umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte iseckan sremuš, izdrobljen sir i sjedinite kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite proju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.
Savet
Sremuš možete prvo da blanširate pa onda da seckate i stavite u smesu
Možda vas zanima:
PROJA SA ČVARCIMA Super za doručak ili večeru, a napravi se začas
Savršena i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE PROJICE SA SIROM Jednostavne, a preukusne i mekane, ovakve do sada niste jeli
Mekane i sočne, a gotove očas posla.
HRONO PROJA Svideće se svima, a recept je jednostavan, savršena za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Priprema nikad jednostavnija, a biće kao ona iz bakine kuhinje
Sočna i mekana, pravićete iznova.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)