ZAPEČENA PILETINA SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Gurmanski specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja
Zasitno jelo pomera granice dobrog ukusa.

Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 4 jaja
- 400 g kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- 100 g ulja
- 200 g vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Na šnicle isecite pileće belo meso, pa posolite suvim začinom. Propržite meso u tiganju dok ne dobije zlatno-žutu boju. Zatim ga ređajte u vatrostalnu posudu. U zasebnoj posudi umutite jaja , pa umešajte kiselu pavlaku. Pripremljenom smesom prelijte meso u činiji, pa odozgo poređajte kačkavalj. Pospite ostatkom ulja i vodom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj.dok ne porumeni.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.

POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.
Komentari (0)