ZAPEČENA PILETINA SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Gurmanski specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Zasitno jelo pomera granice dobrog ukusa.

piletina sa pavlakom
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 4 jaja
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g ulja
  • 200 g vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Na šnicle isecite pileće belo meso, pa posolite suvim začinom. Propržite meso u tiganju dok ne dobije zlatno-žutu boju. Zatim ga ređajte u vatrostalnu posudu. U zasebnoj posudi umutite jaja , pa umešajte kiselu pavlaku. Pripremljenom smesom prelijte meso u činiji, pa odozgo poređajte kačkavalj. Pospite ostatkom ulja i vodom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj.dok ne porumeni. 

Pomfrit od batata Sastojci: 1 batat So Peršun Maslinovo ulje Priprema: Oljuštite batat i isecite na tanke trakice. Premažite maslinovim uljem, pospite solju i peršunom, pa pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite toplo i uživajte u hrskavom, zdravom pomfritu! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pomfit #batat #viral_video #viralvideos #foryoupage #foruyou #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)