ZAPEČENA PILETINA SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a preukusno
Za sve gurmane i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 4 jaja
- 400 g kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- 100 g ulja
- 200 g vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Na šnicle isecite pileće belo meso, pa posolite suvim začinom. Propržite meso u tiganju dok ne dobije zlatno-žutu boju. Zatim ga ređajte u vatrostalnu posudu. U zasebnoj posudi umutite jaja , pa umešajte kiselu pavlaku. Pripremljenom smesom prelijte meso u činiji, pa odozgo poređajte kačkavalj. Pospite ostatkom ulja i vodom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj.dok ne porumeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)