MANTIJE SA MLEVENIM MESOM Recept koji uspeva i početnicima, prste da poližete
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 550 g mekog brašna tip 400
- 3 dl vode
- 50 ml ulja
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 dl gustog jogurta
- 3 čena belog luka
- mešavina začina
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu sipajte polovinu brašna, pa dodajte so i promešajte. Zatim, nalijte vodu i dve kašike ulja pa promešajte. Lagano umešajte brašno, pa rukom zamesite glatko testo. Onda ga podelite na 6 jufki pa ostavite da odmori 20 minuta. Oklagijom rastanjite, pa premažite uljem. Zatim, preklopite drugom istanjenom jufkom, pa ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju jufku nemojte da mažete. Ostavite da odmori 20 minuta. Pažljivo istanjite rukama u krug da dobijete tanku providnu koru. Isecite istanjenu koru pomoću okruglog noža na kvadrate 10x10cm. Mleveno meso sjedinite sa sitno seckanim lukom, pa začinite i dobro promešajte. Kašičicu pripremljenog fila stavite na svaki kvadrat testa, pa krajeve preklopite prema sredini i slepiti. U tepsiju obloženu pek papirom poslažite pripremljene mantije. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumeni. Pomešajte jogurt sa pasiranim belim lukom, pa time prelijte mantije.
Možda vas zanima:
NOVOPAZARSKE MANTIJE Donosimo vam originalni recept za tradicionalni specijalitet
Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAZARSKE MANTIJE Imamo originalni recept
Specijalitet iz Novog Pazara neće vas ostaviti ravnodušnim. Pred vama je tradicionalni srpski recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)