MANTIJE SA MLEVENIM MESOM Recept koji uspeva i početnicima, prste da poližete

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

mantije sa mlevenim mesom
Printscreen

Potrebno je:

  • 550 g mekog brašna tip 400
  • 3 dl vode
  • 50 ml ulja
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 dl gustog jogurta
  • 3 čena belog luka
  • mešavina začina
  • so

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu sipajte polovinu brašna, pa dodajte so i promešajte.  Zatim, nalijte vodu i dve kašike ulja pa promešajte. Lagano umešajte brašno, pa rukom zamesite glatko testo. Onda ga podelite na 6 jufki pa ostavite da odmori 20 minuta. Oklagijom rastanjite, pa premažite uljem. Zatim, preklopite drugom istanjenom jufkom, pa ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju jufku nemojte da mažete. Ostavite da odmori 20 minuta. Pažljivo istanjite rukama u krug da dobijete tanku providnu koru. Isecite istanjenu koru pomoću okruglog noža na kvadrate 10x10cm. Mleveno meso sjedinite sa sitno seckanim lukom, pa začinite i dobro promešajte. Kašičicu pripremljenog fila stavite na svaki kvadrat testa, pa krajeve preklopite prema sredini i slepiti. U tepsiju obloženu pek papirom poslažite pripremljene mantije. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumeni. Pomešajte jogurt sa pasiranim belim lukom, pa time prelijte mantije.

@moja.trpeza Peršun je dobro piti za detoksikaciju, čišćenje bubrega, smanjenje nadutosti, jačanje imuniteta i regulisanje krvnog pritiska. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #persun ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading