MANTIJE SA MLEVENIM MESOM Recept koji uspeva i početnicima, prste da poližete
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 550 g mekog brašna tip 400
- 3 dl vode
- 50 ml ulja
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 dl gustog jogurta
- 3 čena belog luka
- mešavina začina
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu sipajte polovinu brašna, pa dodajte so i promešajte. Zatim, nalijte vodu i dve kašike ulja pa promešajte. Lagano umešajte brašno, pa rukom zamesite glatko testo. Onda ga podelite na 6 jufki pa ostavite da odmori 20 minuta. Oklagijom rastanjite, pa premažite uljem. Zatim, preklopite drugom istanjenom jufkom, pa ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju jufku nemojte da mažete. Ostavite da odmori 20 minuta. Pažljivo istanjite rukama u krug da dobijete tanku providnu koru. Isecite istanjenu koru pomoću okruglog noža na kvadrate 10x10cm. Mleveno meso sjedinite sa sitno seckanim lukom, pa začinite i dobro promešajte. Kašičicu pripremljenog fila stavite na svaki kvadrat testa, pa krajeve preklopite prema sredini i slepiti. U tepsiju obloženu pek papirom poslažite pripremljene mantije. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumeni. Pomešajte jogurt sa pasiranim belim lukom, pa time prelijte mantije.
Možda vas zanima:
NOVOPAZARSKE MANTIJE Donosimo vam originalni recept za tradicionalni specijalitet
Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAZARSKE MANTIJE Imamo originalni recept
Specijalitet iz Novog Pazara neće vas ostaviti ravnodušnim. Pred vama je tradicionalni srpski recept.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)