POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj
Slasno i sočno jelo, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šaka suvih šljiva
- 2 šake oraha
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- ulje
- so, po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednu posudu stavite ulje, pa dodajte seckan crni luk i malo propržite.Onda dodajte seckan kiseli kupus, seckane suve šljive, krupno sečene orahe i vodu, pa dinstajte pola sata. Prebacite u posudu za pečenje, pa dodajte malo ulja i mlevenu začinsku papriku. Pecite podvarak pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)