RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
U savršenom spoju ukusa, prste da poližete.

Potrebno je:
- 500 g teletine
- 250 g pirinča
- 2 crvena luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- 2 paprike
- 1 patlidžan
- 5 kiselih krastavaca
- maslinovo ulje
- mlevena začinska paprika
- so i biber po ukusu
Priprema:
Oprati, oljuštiti i iseckati povrće na velike i male komade, u zavisnosti od vrste povrća. Na maslinovom ulju kratko prodinstati teletinu, pa dodati začine. Dodajte iseckano povrće (osim kiselih krastavaca) i prodinstajte zajedno sa mesom. Dodajte pirinač, pa sve prelijte vodom. Kuvajte dok pirinač ne omekša. Kada rižoto bude gotov, dodajte iseckane kisele krastavce i sve dobro promešajte. Poslužite toplo.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.

JUNEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam recept pevačice Katarine Grujić, biće nikad sočnije
Katarina Grujić, pevačica čije hitove publika peva uglas na nastupima, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. Njena jela posebno vole suprug Marko Gobeljić i ćerkica Katja, a upravo ove juneće ćufte u paradajz sosu su im omiljene.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PUNJENO BELO MESO SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Komentari (0)