RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

U savršenom spoju ukusa, prste da poližete.

rižoto sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g teletine
  • 250 g pirinča
  • 2 crvena luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 2 paprike
  • 1 patlidžan
  • 5 kiselih krastavaca
  • maslinovo ulje
  • mlevena začinska paprika
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Oprati, oljuštiti i iseckati povrće na velike i male komade, u zavisnosti od vrste povrća. Na maslinovom ulju kratko prodinstati teletinu, pa dodati začine. Dodajte iseckano povrće (osim kiselih krastavaca) i prodinstajte zajedno sa mesom. Dodajte pirinač, pa sve prelijte vodom. Kuvajte dok pirinač ne omekša. Kada rižoto bude gotov, dodajte iseckane kisele krastavce i sve dobro promešajte. Poslužite toplo.

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Komentari (0)