JANIJA SA BUKOVAČOM I PIRINČEM Aromatični specijalitet posan na vodi, ukusa koji priča priče
Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi sva čula.

Potrebno je:
- 1/2 kg bukovače
- 100 g pirinča
- 1 veza mladog luka
Priprema:
U šerpu stavite bukovače, pa prelijte vodom i posolite. Kuvajte pa nakon što provri, kuvajte još 10 ak minuta. Ocedite bukovače, pa kada se prohlade secite na tanke trake. Sitno seckan luk propržite u tiganju na malo vode. Kada omekša, dodajte pirinač i dinstajte još 5 minuta, uz povremeno dodavanje vode. Gotov pirinač pomešajte sa bukovačom sečenom na rezanca. Zatim, posolite i pobiberite pa nalijte vodom i kuvajte.

AMERIČKE PALAČINKE Donosimo vam originalni recept, biće sočne i vazdušaste
Služite uz sladoled.

POSNI BEŠAMEL SOS Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom, a super ide uz lazanje bez mesa
Savršen, daće šmek svakom jelu.

NAPRAVITE ŠIŠ ĆEVAPE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće mekani i sočni, a provereno uspeva
Služite uz hleb i prilog po želji.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se pravio u JNA, sve domaćice su znale recept
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.

JEDNOSTAVNA PROJA OD PROSA Još zdravija i ukusnija od klasične, recept koji bi trebalo da zapišete
Pravi se lako, a mekana i sočna.
Komentari (0)