JANIJA SA BUKOVAČOM I PIRINČEM Aromatični specijalitet posan na vodi, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi sva čula.

janija sa bukovačom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg bukovače 
  • 100 g pirinča 
  • 1 veza mladog luka

Priprema:

U šerpu stavite bukovače, pa prelijte vodom i posolite. Kuvajte pa nakon što provri, kuvajte još 10 ak minuta. Ocedite bukovače, pa kada se prohlade secite na tanke trake. Sitno seckan luk propržite u tiganju na malo vode. Kada omekša, dodajte pirinač i dinstajte još 5 minuta, uz povremeno dodavanje vode. Gotov pirinač pomešajte sa bukovačom sečenom na rezanca. Zatim, posolite i pobiberite pa nalijte vodom i kuvajte. 

@moja.trpeza Tortilja sa piletinom i povrćem Sastojci: 300 g pilećih grudi 150 g praziluka 100 g pečuraka Chili sos, so 4 tortilje Majonez Priprema: Isecite piletinu na trakice i propržite s prazilukom. Dodajte pečurke, chili sos i so, pa dinstajte dok ne omekša. Na tortilje premažite majonez, rasporedite fil, urolajte i kratko zapecite u suvom tiganju sa svih strana. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral ♬ suono originale - Jr Stit

Komentari (0)

Loading