VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

vojnički pasulj
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 240 g pasulja
  • 16 g pšeničnog brašna tip 800 
  • 20 g šargarepe 
  • 30 g svežeg crvenog luka
  • prstohvat sušene paprike
  • tri manja čena svežeg belog luka
  • 30 g masti ili ulja
  • prstohvat mlevene crvene paprike
  • prstohvat crnog bibera
  • oko 20 g dodatka jelima 
  • dva-tri lista lovora
  • so po ukusu
  • kašika seckanog peršuna

Priprpema: 

U hladnu vodu potopite pasulj. Ostavite da se kvasi 3 sata, pa ocedite vodu. Pasulj prelijte hladnom vodom da ogrezne i kuvajte 15 minuta. Potom ocedite vodu pa sipajte vrelu. Dodajte polovinu sitno seckanog crvenog luka i pustite da se kuva, uz povremeno dolivanje tople vode. Propržite ostatak sitno seckanog crvenog luka sa šargarepom izrezanom na kockice, sve dok ne porumeni blago. Dopola kuvanom pasulju dodajte pržen crveni luk i šargarepu i sušenu papriku, prethodno potopljenu dva sata u hladnoj vodi i lovorov list. Propržite brašno dok blago ne porumeni, pa isključite vatru i dodajte sitno seckan beli luk i mlevenu začinsku papriku. Sve dobro izmešajte, pa dodajte dodatak jelima i posolite. Zapržite pripremljenom zaprškom, uz stalno mešanje da se ne zgrudva. Kuvajte pasulj na tihoj vatri 20 do 30 minuta, pa pobiberite i dodajte seckan peršunov list.

Brze i slasne pogačice 😍 Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Priprema: Pomešajte jaje, kvasac i toplo mleko, ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite 20 min. Razvucite testo, secite trakice, premažite uljem i motajte u krug. Poređajte na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 200°C. Poslužite tople i uživajte! #mojatrpeza #recept #pogacice #pecivo #fypシ゚viral #fypシ゚ #fyp #foryoupage #viraltiktok ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS Watch on TikTok

 

Komentari (0)