VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.
Potrebno je:
- 240 g pasulja
- 16 g pšeničnog brašna tip 800
- 20 g šargarepe
- 30 g svežeg crvenog luka
- prstohvat sušene paprike
- tri manja čena svežeg belog luka
- 30 g masti ili ulja
- prstohvat mlevene crvene paprike
- prstohvat crnog bibera
- oko 20 g dodatka jelima
- dva-tri lista lovora
- so po ukusu
- kašika seckanog peršuna
Priprpema:
U hladnu vodu potopite pasulj. Ostavite da se kvasi 3 sata, pa ocedite vodu. Pasulj prelijte hladnom vodom da ogrezne i kuvajte 15 minuta. Potom ocedite vodu pa sipajte vrelu. Dodajte polovinu sitno seckanog crvenog luka i pustite da se kuva, uz povremeno dolivanje tople vode. Propržite ostatak sitno seckanog crvenog luka sa šargarepom izrezanom na kockice, sve dok ne porumeni blago. Dopola kuvanom pasulju dodajte pržen crveni luk i šargarepu i sušenu papriku, prethodno potopljenu dva sata u hladnoj vodi i lovorov list. Propržite brašno dok blago ne porumeni, pa isključite vatru i dodajte sitno seckan beli luk i mlevenu začinsku papriku. Sve dobro izmešajte, pa dodajte dodatak jelima i posolite. Zapržite pripremljenom zaprškom, uz stalno mešanje da se ne zgrudva. Kuvajte pasulj na tihoj vatri 20 do 30 minuta, pa pobiberite i dodajte seckan peršunov list.
Možda vas zanima:
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)