VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.

PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.

STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

DODAJTE OVO U PASULJ Umesto nadimanja biće savršenog ukusa
Jednostavan trik koji provereno radi.
- 240 g pasulja
- 16 g pšeničnog brašna tip 800
- 20 g šargarepe
- 30 g svežeg crvenog luka
- prstohvat sušene paprike
- tri manja čena svežeg belog luka
- 30 g masti ili ulja
- prstohvat mlevene crvene paprike
- prstohvat crnog bibera
- oko 20 g dodatka jelima
- dva-tri lista lovora
- so po ukusu
- kašika seckanog peršuna
Priprpema:
U hladnu vodu potopite pasulj. Ostavite da se kvasi 3 sata, pa ocedite vodu. Pasulj prelijte hladnom vodom da ogrezne i kuvajte 15 minuta. Potom ocedite vodu pa sipajte vrelu. Dodajte polovinu sitno seckanog crvenog luka i pustite da se kuva, uz povremeno dolivanje tople vode. Propržite ostatak sitno seckanog crvenog luka sa šargarepom izrezanom na kockice, sve dok ne porumeni blago. Dopola kuvanom pasulju dodajte pržen crveni luk i šargarepu i sušenu papriku, prethodno potopljenu dva sata u hladnoj vodi i lovorov list. Propržite brašno dok blago ne porumeni, pa isključite vatru i dodajte sitno seckan beli luk i mlevenu začinsku papriku. Sve dobro izmešajte, pa dodajte dodatak jelima i posolite. Zapržite pripremljenom zaprškom, uz stalno mešanje da se ne zgrudva. Kuvajte pasulj na tihoj vatri 20 do 30 minuta, pa pobiberite i dodajte seckan peršunov list.

KUPUS ČORBA NA VODI Ukusna i dijetalna, osvežiće vas u trenu
Pravi se lako, a lagana i ukusna.

NJOKE SA 4 VRSTE SIRA Slasni specijalitet u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA ZA POČETNIKE Uspeva BAŠ svima, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.

MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.

SOČNI POTAŽ OD KARFIOLA Zdrav i ukusan, a greje dušu i telo
Sočan i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)