FRULICE Neodoljivi slatkiš ukusa koji priča priče, za bilo koje doba dana
Fenomenalan desert najbolje ide uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 1 jaja
- limunova kora
- 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 100 g ulja
- 5 g praška za pecivo
- 60 g kukuruznog skroba
- 350 g brašna
- šećer
- bela čokolada
- orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaje, narendanu koru limuna, vanilin i običan šećer. Zatim sipajte ulje, promešajte, pa dodajte prašak za pecivo i kukuruzni skrob te ponovo sve sjedinite. Umešajte brašno, kada dobijete homogenu smesu pa je zamesite rukama. Zatim, odvajajte manje delove testa pa rukama oblikujte u nešto duže i deblje "gliste". Savijte i preplićite poput pletenice, pa odsecite krajeve. Uvaljajte pletenicu u šećer sa svih strana, pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite frulice pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene frulice umačite u otopljenu belu čokoladu, pa u mrvljene orahe.Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)