PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za testo:
- 3 belanceta
- 300 g šećera
- 300 g mlevenih oraha
- sok od limuna
Za fil:
- 3 žumanceta
- 3 kašike šećera u prahu
- 125 g putera
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepebu, U jednoj posudi umutite belanca, uz postepeno dodavanje šećera u prahu i limuna. Umešajte mlevene orahe, pa sjedinite varjačom. Kašičicom stavljajte smesu na pleh obložen pek papirom. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Zasebno umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i otopljenu čokoladu. Prohlađene padobrance filujte kremom i spajajte po dve, kao vanilice. Pustite malo da odstoje, da omekšaju.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)