PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

FRULICE Neodoljivi slatkiš ukusa koji priča priče, za bilo koje doba dana
Fenomenalan desert najbolje ide uz šoljicu kafe.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.
Za padobrance
- 150 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 100 ml belanaca
- 70 g brašna
Za krem
- 10 žumanaca
- 300 g šećera
- 250 g putera
Za ukrašavanje
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi sjedinite belanca sa orasima i šećerom. Ostavite na šporetu dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Pustite da se prohladi, pa ponovo varjačom umesite. Prebacite u poslastičarsku kesicu pa vadite oblik dugmeta prečnika 2,5 cm u pleh obložen pek papirom. Sušite 15 do 20 minuta, u rerni s ventilatorom, zagrejanoj na 170 stepeni. U šerpi umutite žumanca sa šećerom na pari. Kada se prohladi dodajte otopljeni puter. Hladnim kremom filujte padobrance. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)