PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.

padobranci
Shutterstock

Potrebno je:

Za padobrance

  • 150 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 100 ml belanaca
  • 70 g brašna

Za krem

  • 10 žumanaca
  • 300 g šećera
  • 250 g putera

Za ukrašavanje

  •  šećer u prahu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi sjedinite belanca sa orasima i šećerom. Ostavite na šporetu dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Pustite da se prohladi, pa ponovo varjačom umesite. Prebacite u poslastičarsku kesicu pa vadite oblik dugmeta prečnika 2,5 cm u pleh obložen pek papirom. Sušite 15 do 20 minuta, u rerni s ventilatorom, zagrejanoj na 170 stepeni. U šerpi umutite žumanca sa šećerom na pari. Kada se prohladi dodajte otopljeni puter. Hladnim kremom filujte padobrance. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading