PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.

padobranci
Shutterstock

Potrebno je:

Za padobrance

  • 150 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 100 ml belanaca
  • 70 g brašna

Za krem

  • 10 žumanaca
  • 300 g šećera
  • 250 g putera

Za ukrašavanje

  •  šećer u prahu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi sjedinite belanca sa orasima i šećerom. Ostavite na šporetu dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Pustite da se prohladi, pa ponovo varjačom umesite. Prebacite u poslastičarsku kesicu pa vadite oblik dugmeta prečnika 2,5 cm u pleh obložen pek papirom. Sušite 15 do 20 minuta, u rerni s ventilatorom, zagrejanoj na 170 stepeni. U šerpi umutite žumanca sa šećerom na pari. Kada se prohladi dodajte otopljeni puter. Hladnim kremom filujte padobrance. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading