PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
Za padobrance
- 150 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 100 ml belanaca
- 70 g brašna
Za krem
- 10 žumanaca
- 300 g šećera
- 250 g putera
Za ukrašavanje
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi sjedinite belanca sa orasima i šećerom. Ostavite na šporetu dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Pustite da se prohladi, pa ponovo varjačom umesite. Prebacite u poslastičarsku kesicu pa vadite oblik dugmeta prečnika 2,5 cm u pleh obložen pek papirom. Sušite 15 do 20 minuta, u rerni s ventilatorom, zagrejanoj na 170 stepeni. U šerpi umutite žumanca sa šećerom na pari. Kada se prohladi dodajte otopljeni puter. Hladnim kremom filujte padobrance. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANANA KUGLICE MOŽE I DETE DA NAPRAVI A savršene uz čaj ili kafu
Priprema je nikad brža, a ukus fantastičan.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BAKLAVA PUŽIĆI SA ORASIMA PONOS TURSKE I dupla mera je malo
Savršenog ukusa, a nisu preslatki.
BRZE KEKS KUGLICE TERAJU VODU NA USTA A prave se maltene same
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)