PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
Za padobrance
- 150 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 100 ml belanaca
- 70 g brašna
Za krem
- 10 žumanaca
- 300 g šećera
- 250 g putera
Za ukrašavanje
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi sjedinite belanca sa orasima i šećerom. Ostavite na šporetu dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Pustite da se prohladi, pa ponovo varjačom umesite. Prebacite u poslastičarsku kesicu pa vadite oblik dugmeta prečnika 2,5 cm u pleh obložen pek papirom. Sušite 15 do 20 minuta, u rerni s ventilatorom, zagrejanoj na 170 stepeni. U šerpi umutite žumanca sa šećerom na pari. Kada se prohladi dodajte otopljeni puter. Hladnim kremom filujte padobrance. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE BANANA KUGLICE Brzi sitni kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept
Slatki zalogajčići oduševiće goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE BANANA KUGLICE Sitni kolači gotovi očas posla koji mirišu na ljubav
Napravićete začas, a tope se u ustima.
KITNIKEZ Zaboravljeni vojvođanski slatkiš od dunja čiji se recept prenosio generacijama, a danas je totalno zaboravljen
Kitnikez ili žele od dunja, šećera i limuna, sa dodatkom oraha, nekada je bio neizostavni deo vojvođanske trpeze.
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite bajaderu, ove bombice ćete da obožavaate.
KESTEN NE ZOVU DŽABE KRALJEM JESENI Ali ako imate ove bolesti, najbolje je da ga ne konzumirate
Kesten možete da jedete kuvan, pečen ili u desertima, i mnogima je omiljena sezonska namirnica.
PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
Komentari (0)