POSNE PRŽENICE Nimalo ne zaostaju za originalom, za savršen doručak
Dodajte slani ili slatki prilog po želji.
Potrebno je:
- 6 kriški hleba
- 200 ml biljnog mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica vanilinog šećera
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- cimet
- voće
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte biljno mleko, šećer, vanilin šećer, cimet i prstohvat soli. U tiganj sa zagrejanim uljem stavite kriške hleba umočene u smesu. Pržite oko dva do tri minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave. Zatim stavite prženice na ubrus da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
POSNE PRŽENICE Super idu uz ajvar i posnu paštetu, brzi doručak koji će ukućani obožavati
Mekane i sočne, a brzo gotove.
NEODOLJIVE POSNE PRŽENICE Jedan sastojak im daje poseban šmek, a savršene uz kafu za doručak
Mirisne i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
SLATKE PRŽENICE NIKO NE ODBIJA Prave se lako i nisu masne, a svi ih vole
Savršeno idu uz jogurt ili kafu.
JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE PRŽENICE Biće sočne i mekane kao duša
Primenite ove trikove i uživajte u savršenim prženicama.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)