POSNE PRŽENICE Nimalo ne zaostaju za originalom, za savršen doručak

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Dodajte slani ili slatki prilog po želji.

posne prženice
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 6 kriški hleba
  • 200 ml biljnog mleka 
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • cimet 
  • voće 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte biljno mleko, šećer, vanilin šećer, cimet i prstohvat soli. U tiganj sa zagrejanim uljem stavite kriške hleba umočene u smesu. Pržite oko dva do tri minuta sa svake strane, dok ne postanu  zlatno-smeđe i hrskave. Zatim stavite prženice na ubrus da se ocede od viška ulja.

Lava kolač Sastojci: 1 puding od čokolade 300 ml mleka 3 kašike šećera 2 banane 200 g mlevenog keksa Priprema: Sipajte 200 ml mleka u šerpu i stavite da se kuva. U posebnoj posudi pomešajte preostalo mleko sa pudingom u prahu i šećerom, dobro promešajte da nema grudvica. Kada mleko provri, dodajte pripremljenu smesu i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U tepsiju sa plehom ravnomerno pospite mleveni keks, zatim preko njega prelijte gotov puding i ravnomerno rasporedite. Banane presecite na pola i postavite ih na četiri strane. Kada se kolač prohladi, isecite ga na četiri dela i svaki deo preklopite preko banane. Servirajte na tanjir i uživajte u sočnom, brzom i ukusnom lava kolaču! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #kolaci #kolac #lavakolač #viral_video #viralvideos #foryoupage #foryouu ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Komentari (0)