Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak
Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!
Domaće piškote
Sastojci:
3 jaja
1 belanca
120 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
140 g običnog brašna
1 prstohvat soli
šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, pripremite dva pleha i obložite ih papirom za pečenje. Odvojite žumanca od belanaca u dve činije srednje veličine. Mikserom umutite žumanca sa 30 g šećera da postanu svetložute boje. Umešajte ekstrakt vanile i ostavite na stranu. U drugoj činiji umutite belanca. Postepeno dodajte 30 g šećera, najbolje kašiku po kašiku, muteći u čvrst sneg. Lagano umešajte šne u smesu žumanaca. U tu smesu prosejte brašno, dodajte prstohvat soli i ponovo lagano mešajte u jednoličnu smesu. Napunite poslastičarsku kesu i istisnite na pek-papir za pečenje u prepoznatljivom obliku biskvita. Stavite u rernu 15 minuta, dok ivice ne postanu blago zlatne.Pospite kolačiće šećerom u prahu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ČUVAMO OD ZABORAVA Nekad sirotinjsko jelo, sada se prodaje papreno u restoranima POPARENICA
Starinska pita koja je jeftina, brzo se pravi a ukus joj je fantastičlan.
OBAVEZNO PREPIŠITE OVAJ TEKST U SVOJU SVEŠČICU S RECEPTIMA Majkin kolač sa džemom i orasima
Ovo je jedan od onih recepata koji se prenose s kolena na koleno i iznova oduševljavaju generacije koje dolaze.
STARINSKE KIFLICE iz PRVOG SRPSKOG KUVARA Zaharija Orfellina PROSTE A FANTASTIČNE
Slatke kiflice od oraha koje možete grickati u bilo koje doba dana.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)