Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak
Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!
Domaće piškote
Sastojci:
3 jaja
1 belanca
120 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
140 g običnog brašna
1 prstohvat soli
šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, pripremite dva pleha i obložite ih papirom za pečenje. Odvojite žumanca od belanaca u dve činije srednje veličine. Mikserom umutite žumanca sa 30 g šećera da postanu svetložute boje. Umešajte ekstrakt vanile i ostavite na stranu. U drugoj činiji umutite belanca. Postepeno dodajte 30 g šećera, najbolje kašiku po kašiku, muteći u čvrst sneg. Lagano umešajte šne u smesu žumanaca. U tu smesu prosejte brašno, dodajte prstohvat soli i ponovo lagano mešajte u jednoličnu smesu. Napunite poslastičarsku kesu i istisnite na pek-papir za pečenje u prepoznatljivom obliku biskvita. Stavite u rernu 15 minuta, dok ivice ne postanu blago zlatne.Pospite kolačiće šećerom u prahu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBAVEZNO PREPIŠITE OVAJ TEKST U SVOJU SVEŠČICU S RECEPTIMA Majkin kolač sa džemom i orasima
Ovo je jedan od onih recepata koji se prenose s kolena na koleno i iznova oduševljavaju generacije koje dolaze.
STARINSKE KIFLICE iz PRVOG SRPSKOG KUVARA Zaharija Orfellina PROSTE A FANTASTIČNE
Slatke kiflice od oraha koje možete grickati u bilo koje doba dana.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)