Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak

alo.rs/I. V:

14:00

Slatki kutak 0

Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!

Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak
Shutterstock

 

Domaće piškote

Sastojci:

3 jaja

1 belanca

120 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

140 g običnog brašna

1 prstohvat soli

šećer u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, pripremite dva pleha i obložite ih papirom za pečenje. Odvojite žumanca od belanaca u dve činije srednje veličine. Mikserom umutite žumanca sa 30 g šećera da postanu svetložute boje. Umešajte ekstrakt vanile i ostavite na stranu. U drugoj činiji umutite belanca. Postepeno dodajte 30 g šećera, najbolje kašiku po kašiku, muteći u čvrst sneg. Lagano umešajte šne u smesu žumanaca. U tu smesu prosejte brašno, dodajte prstohvat soli i ponovo lagano mešajte u jednoličnu smesu. Napunite poslastičarsku kesu i istisnite na pek-papir za pečenje u prepoznatljivom obliku biskvita. Stavite u rernu 15 minuta, dok ivice ne postanu blago zlatne.Pospite kolačiće šećerom u prahu i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading