POSNA GIBANICA Nimalo ukusom ne zaostaje za originalom, a priprema je krajnje jednostavna
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 500 g posnog sira
- 2 biljne kisele pavlake
- 1 šolja kisele vode
- 3 kašike mlevenog lana
- 7,5 čaša vode
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni sir. Zasebno pomešajte mleveni lan i vodu i dobro sjedinite. Onda dodajte u prethodnu smesu, pa dobro promešajte. Svaku koru umačite u smesu i zgužvajte pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko sipajte ostatak fila. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana
Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)