POSNA GIBANICA Nimalo ukusom ne zaostaje za originalom, a priprema je krajnje jednostavna

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

posna gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g posnog sira
  • 2 biljne kisele pavlake
  • 1 šolja kisele vode
  • 3 kašike mlevenog lana 
  • 7,5 čaša vode 
  • 2 kašičice praška za pecivo 
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni sir.  Zasebno pomešajte mleveni lan i vodu i dobro sjedinite. Onda dodajte u prethodnu smesu, pa dobro promešajte. Svaku koru umačite u smesu i zgužvajte pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Preko sipajte ostatak fila. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)