ITALIJANSKE POSNE VANILICE Tako mekane i ukusne da nećete moći da se zaustavite na jednoj
Savršene za dane posta.
Potrebno je:
- 8 g vanilin šećer
- 120 ml vruća voda
- 120 ml ulja
- 280 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 50 g džema
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vanilin šećer, vrelu vodu, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo. Zamesite mekano testo. Onda uzmite mali deo, rastanjite u šaci pa dodajte džem. Oblikujte kuglicu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite vanilice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Valjajte u šećer u prahu i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE RAFAELO KUGLICE SE TOPE U USTIMA A može i dete da ih napravi
Savršene za praznike u vreme posta.
KIKIRIKI ŠTANGLICE PRVE NESTAJU SA STOLA Posne, a nema ko ih ne voli
Savršene za dane posta, nema ko će im odoleti.
KUGLICE OD KIKIRIKI PUTERA ZA IZNENADNE GOSTE Prave se maltene same, a razvaljuju ukusom
Gotove za tren oka, a super idu uz čaj ili kafu.
POSNE TOBLERONE ZA ARANĐELOVDAN Još bolje od originala, a tope se u ustima
Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, a gotovi očas posla.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)