ITALIJANSKE POSNE VANILICE Tako mekane i ukusne da nećete moći da se zaustavite na jednoj

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Savršene za dane posta.

posne vanilice
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 8 g vanilin šećer
  • 120 ml vruća voda
  • 120 ml ulja
  • 280 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 50 g džema
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vanilin šećer, vrelu vodu, ulje, prosejano brašno i prašak za pecivo. Zamesite mekano testo. Onda uzmite mali deo, rastanjite u šaci pa dodajte džem. Oblikujte kuglicu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite vanilice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Valjajte u šećer u prahu i služite. Prijatno!

Komentari (0)

Loading