PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 450 g svežeg zelja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 240 g brašna
- 240 ml vode
- 1 kašika sirćeta
- so i biber po ukusu
- mešavina suvih začina po ukusu
- 8 kora za pitu
Priprema:
U velikom tiganju sa malo vode prodinstajte crni i beli luk, dok ne postane staklast. Dodajte seckano zelje i pržite nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Zatim, posolite i pobiberite. Začinite. U zasebnoj posudi pomešajte brašno vodu i sirće, da ne bude grudvica. Jednu koru za pitu stavite na dno pleha za pečenje obloženog pek-papirom. Premažite je smesom od brašna, a preko nje stavite deo smese sa zeljem. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite smesom od brašna, pa preklopite ivice. Zatim, pitu premažite ostatkom smese od brašna. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršenog ukusa, ješćete je i mrsnim danima, a gotova za tili čas
Pogodna za dane strogog posta, a slasna.
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)