PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, uzećete parče više.

pita sa zeljem na vodi
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 450 g svežeg zelja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 240 g brašna
  • 240 ml vode
  • 1 kašika sirćeta
  • so i biber po ukusu
  • mešavina suvih začina po ukusu
  • 8 kora za pitu

Priprema:

U velikom tiganju sa malo vode prodinstajte crni i beli luk, dok ne postane staklast. Dodajte seckano zelje i pržite nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Zatim, posolite i pobiberite. Začinite. U zasebnoj posudi pomešajte brašno vodu i sirće, da ne bude grudvica. Jednu koru za pitu stavite na dno pleha za pečenje obloženog pek-papirom. Premažite je smesom od brašna, a preko nje stavite deo smese sa zeljem. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite smesom od brašna, pa preklopite ivice. Zatim, pitu premažite ostatkom smese od brašna. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)