BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.

pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g gotovih tankih kora
  • 1 kg višanja
  • 300 g šećera
  • 6 kašika griza
  • 150 ml vode
  • 1 kesica vanilin-šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odledite višnje iz zamrzivača. U jednoj šerpici sjedinite 100 g šećera sa grizom. Jednu koru poprskajte vodom, pa preko stavite drugu koru, poprskajte vodom, pa treću. Preko nje nanesite trećinu šećera sa grizom, pa po širini na dnu kore stavite deo oceđenih višanja. Uvijte u rolat. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa rolate poprskajte vodom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim secite na komade. U šerpicu sipajte ostatak šećera, vanilin šećer i vodu, pa zakuvajte. Kuvajte još tri minuta nakon vrenja, pa sklonite sa ringle i pustite da se prohladi. Prohlađenim prelivom secite vruću pitu

Komentari (0)

Loading