BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.
Potrebno je:
- 500 g gotovih tankih kora
- 1 kg višanja
- 300 g šećera
- 6 kašika griza
- 150 ml vode
- 1 kesica vanilin-šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odledite višnje iz zamrzivača. U jednoj šerpici sjedinite 100 g šećera sa grizom. Jednu koru poprskajte vodom, pa preko stavite drugu koru, poprskajte vodom, pa treću. Preko nje nanesite trećinu šećera sa grizom, pa po širini na dnu kore stavite deo oceđenih višanja. Uvijte u rolat. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa rolate poprskajte vodom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim secite na komade. U šerpicu sipajte ostatak šećera, vanilin šećer i vodu, pa zakuvajte. Kuvajte još tri minuta nakon vrenja, pa sklonite sa ringle i pustite da se prohladi. Prohlađenim prelivom secite vruću pitu.
Možda vas zanima:
STARINSKA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Gotova očas posla, a oduzima dah i mirisom i ukusom
Sočna i mirisna, a po ukusu joj nema ravne.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna i mekana, otopićete se od miline
Po receptu iz starog rokovnika, pravićete stalno.
PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)