BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DOMAĆA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica koja budi nostalgiju na detinjstvo, a odlično ide uz kafu ili čaj
Služite toplu ili hladnu.

PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.
- 500 g gotovih tankih kora
- 1 kg višanja
- 300 g šećera
- 6 kašika griza
- 150 ml vode
- 1 kesica vanilin-šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odledite višnje iz zamrzivača. U jednoj šerpici sjedinite 100 g šećera sa grizom. Jednu koru poprskajte vodom, pa preko stavite drugu koru, poprskajte vodom, pa treću. Preko nje nanesite trećinu šećera sa grizom, pa po širini na dnu kore stavite deo oceđenih višanja. Uvijte u rolat. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa rolate poprskajte vodom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim secite na komade. U šerpicu sipajte ostatak šećera, vanilin šećer i vodu, pa zakuvajte. Kuvajte još tri minuta nakon vrenja, pa sklonite sa ringle i pustite da se prohladi. Prohlađenim prelivom secite vruću pitu.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.
Komentari (0)