BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.
Potrebno je:
- 500 g gotovih tankih kora
- 1 kg višanja
- 300 g šećera
- 6 kašika griza
- 150 ml vode
- 1 kesica vanilin-šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odledite višnje iz zamrzivača. U jednoj šerpici sjedinite 100 g šećera sa grizom. Jednu koru poprskajte vodom, pa preko stavite drugu koru, poprskajte vodom, pa treću. Preko nje nanesite trećinu šećera sa grizom, pa po širini na dnu kore stavite deo oceđenih višanja. Uvijte u rolat. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa rolate poprskajte vodom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim secite na komade. U šerpicu sipajte ostatak šećera, vanilin šećer i vodu, pa zakuvajte. Kuvajte još tri minuta nakon vrenja, pa sklonite sa ringle i pustite da se prohladi. Prohlađenim prelivom secite vruću pitu.
Možda vas zanima:
STARINSKA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Gotova očas posla, a oduzima dah i mirisom i ukusom
Sočna i mirisna, a po ukusu joj nema ravne.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna i mekana, otopićete se od miline
Po receptu iz starog rokovnika, pravićete stalno.
PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)