BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 150 g skuvane kinoe
- 50 g ovsenih pahuljica
- 1 supena kašika golice
- 1 supena kašika čia semenki
- 1 supena kašika suncokreta
- 1 kašena kašičica sode bikarbone
- nekoliko prstohvata soli
- 150 g kikirkiki putera
- 70 ml javorovog sirupa
- 1 supena kašika vanila ekstrakta
- 50 g čokoladnih kapljica
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite kuvanu kinou, ovsene pahuljice, golicu, čia semenku, suncokret, sodu bikarbonu, so, kikiriki puter, javorov sirup i vanilin ekstrakt. Oblikujte kuglice. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite keksiće 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok blago ne porumene. Dekorišite čoko kapljicama ili po izboru.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.
PUTER KEKSIĆI Super idu uz čaj ili kafu, a mekani i sočni, i dupla mera će biti malo!
Mekani kao duša, a preukusni.
KEKSIĆI SA SIROM Jednostavni, brzi i ukusni, pravićete ih svaki dan
Savršeni za užinu.
HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMOM Zdrava i ukusna užina koja super ide uz kafu ili čaj
Daće vam energije, a super su ukusa.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)