BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 150 g skuvane kinoe
- 50 g ovsenih pahuljica
- 1 supena kašika golice
- 1 supena kašika čia semenki
- 1 supena kašika suncokreta
- 1 kašena kašičica sode bikarbone
- nekoliko prstohvata soli
- 150 g kikirkiki putera
- 70 ml javorovog sirupa
- 1 supena kašika vanila ekstrakta
- 50 g čokoladnih kapljica
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite kuvanu kinou, ovsene pahuljice, golicu, čia semenku, suncokret, sodu bikarbonu, so, kikiriki puter, javorov sirup i vanilin ekstrakt. Oblikujte kuglice. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite keksiće 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok blago ne porumene. Dekorišite čoko kapljicama ili po izboru.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.
PUTER KEKSIĆI Super idu uz čaj ili kafu, a mekani i sočni, i dupla mera će biti malo!
Mekani kao duša, a preukusni.
KEKSIĆI SA SIROM Jednostavni, brzi i ukusni, pravićete ih svaki dan
Savršeni za užinu.
HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMOM Zdrava i ukusna užina koja super ide uz kafu ili čaj
Daće vam energije, a super su ukusa.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)