BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako

Ivana Pavlović

14:00

Zdravi zalogaji 0

Bićete oduševljeni ukusom.

kinoa keksići
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g skuvane kinoe 
  • 50 g ovsenih pahuljica 
  • 1 supena kašika golice 
  • 1 supena kašika čia semenki 
  • 1 supena kašika suncokreta 
  • 1 kašena kašičica sode bikarbone
  • nekoliko prstohvata soli
  • 150 g kikirkiki putera 
  • 70 ml javorovog sirupa 
  • 1 supena kašika vanila ekstrakta
  •  50 g čokoladnih kapljica

Priprema:


Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite kuvanu kinou, ovsene pahuljice, golicu, čia semenku, suncokret, sodu bikarbonu, so, kikiriki puter, javorov sirup i vanilin ekstrakt. Oblikujte kuglice. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite keksiće 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok blago ne porumene.  Dekorišite čoko kapljicama ili po izboru. 

 

 

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Komentari (0)

Loading