BELA ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Pojede se u slast, a idealna za svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i ukusna, sipaćete tanjir više.

bela čorba
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 400 g belog mesa
  • 3 crna luka
  • 3 šargarepe
  • 3 krompira
  • 3 žumanca
  • 180 ml pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika bibera
  • 1 veza peršunovog lista

Priprema:

Iseckajte crni luk na sitno i stavite da se dinsta na ulju. Belo pileće meso isecite na kockice, pa ga dodajte luku, sipajte preko mesa malo brašna i nastavite sa dinstanjem.Posle pet minuta počnite da dolivate vodu. Potom dodajte šargarepu i krompir koje ste prethodno očistili i iseckali na sitno. Posolite, dodajte biber i suvi začin, pa nalijte vodom i kuvajte na „tihoj“ vatri. Na ovu količinu sastojaka biće dovoljno da sipate dva litra vode.Povremeno promešajte čorbu. Posle otprilike sat vremena čorba će biti gotova. Skinite posudu sa šporeta, pa u čorbu ulijte umućena žumanca sa kiselom pavlakom. Još nekoliko puta dobro promešajte čorbu, kako bi se pavlaka i žumanca sjedinili sa ostalim sastojcima. Ako volite kiseliju čorbu, na kraju dodajte limunov sok i opet promešajte. Prilikom služenja sitno iseckajte svež peršunov list, pa pospite po sredini tanjira.

Komentari (0)

Loading