DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.
Potrebno je:
- 384 g brašna
- 100 g raženog brašna
- 2 kašičice soli
- 10 g instant kvasca
- 1 kašika semena kima
- 400 ml mlake vode
- 45 g meda
- 2 kašike maslinovog ulja
- omekšani puter, za podmazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite brašno, so, instant kvasac i semenke kima. U srednjoj posudi umutite med sa vodom. Onda dodajte u brašno, a zatim 1 kašiku ulja. Mešajte lopaticom dok ne dobijete lepljivu loptu testa. Pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da se diže dva do tri sata, na toplom mestu. Kašiku maslinovog ulja rukom utrljajte po površini testa. Ostavite testo 45 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da se hleb prohladi pola sata pre sečenja.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RAŽANI HLEB Mekan kao duša, zdrav i ukusan, pravićete ga stalno
Zdravija varijanta hleba koja će vas oduševiti ukusom. Pogodan za osobe koje su na dijeti ili vode računa o ishrani.
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)