DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

raženi hleb
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 384 g brašna
  • 100 g raženog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 10 g instant kvasca
  • 1 kašika semena kima
  • 400 ml mlake vode
  • 45 g meda
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • omekšani puter, za podmazivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite brašno, so, instant kvasac i semenke kima. U srednjoj posudi umutite med sa vodom. Onda dodajte u brašno, a zatim 1 kašiku ulja. Mešajte lopaticom dok ne dobijete lepljivu loptu testa. Pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da se diže dva do tri sata, na toplom mestu. Kašiku maslinovog ulja rukom utrljajte po površini testa. Ostavite testo 45 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da se hleb prohladi pola sata pre sečenja. 

Komentari (0)