DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DOMAĆI RAŽANI HLEB Mekan kao duša, zdrav i ukusan, pravićete ga stalno
Zdravija varijanta hleba koja će vas oduševiti ukusom. Pogodan za osobe koje su na dijeti ili vode računa o ishrani.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Dodajte prilog po želji.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
- 384 g brašna
- 100 g raženog brašna
- 2 kašičice soli
- 10 g instant kvasca
- 1 kašika semena kima
- 400 ml mlake vode
- 45 g meda
- 2 kašike maslinovog ulja
- omekšani puter, za podmazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite brašno, so, instant kvasac i semenke kima. U srednjoj posudi umutite med sa vodom. Onda dodajte u brašno, a zatim 1 kašiku ulja. Mešajte lopaticom dok ne dobijete lepljivu loptu testa. Pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da se diže dva do tri sata, na toplom mestu. Kašiku maslinovog ulja rukom utrljajte po površini testa. Ostavite testo 45 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da se hleb prohladi pola sata pre sečenja.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)