BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje omekšalog maslaca
- 2 jajeta
- 3 zrele banane
- 2,5 šolje brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite šećer i puter. Zatim dodajte jaja, izgnječene banane, mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro umutite pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Mutite sve dok smesa ne bude kompaktna. Dodajte orahe pa izlijte celu smesu u pleh. Pecite hleb oko četrdesetak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)