SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g oštrog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 80 ml vode
- 80 ml ulja
Po želji:
- par kašika mleka za prelivanje biskvita
Za krem:
- 4 žumanca
- 2 pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 6 kašika šećera
- 600 ml mleka
- 150 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu
- 150 ml slatke pavlake
Još:
- 500 g svežih jagoda
Za dekoraciju:
- 350 ml slatke pavlake
- jagode
Priprema:
Pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu i ulje i kratko izmutite mikserom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutite belanca sa prstohvatom soli postepeno dodajući preostali šećer, pa dodajte u prethodnu smesu i sve lepo sjedinite. Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup i pecite. Izmutite mikserom žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, kašiku gustina i oko 200 ml mleka od onih 600 ml, pa sve to dobro promešajte. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa pa ulijte puding sa žumancima i kuvajte dok se krema ne zgusne. Mikserom izradite margarin sa šećerom u prahu i dodajte u ohlađen krem. Izmutite i 150 ml slatke pavlake i kašikom dodajte u krem, i vrlo laganim pokretima promešajte. Ohlađen biskvit stavite na odgovarajući tanjir, prelijte ga sa par kašika mleka svugde ravnomerno, pa nanesite polovinu kreme. Zatim na krem poslažite oprane jagode isečene na polovine. Na jagode nanesite preostali krem i poravnajte.
Možda vas zanima:

SLADOLED TORTA Nepečena poslastica od samo 3 sastojka, a ukusa koji priča priče
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

SANJINA TORTA SA JAGODAMA BUDI SVA ČULA Vanila i dosta fila joj daju šmek, nema joj ravne
Pripremite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Sanje Milojević iz Šapca

SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.

SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)