OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
Potrebno vam je 3 cvekle, 4 šolje vode i kašika belog sirćeta. U šerpu sipajte vodu, zagrejte pa dodajte očišćenu, rendanu cveklu. Ostavite da provri, pa dodajte sirće i poklopite. Kuvajte tako pola sata, pa izvadite cveklu rešetkastom kašikom. U tu tečnost potopite kuvana jaja i ostavite dok ne dobiju željenu boju, najmanje 5 minuta, a najviše 24 sata, zavisno od toga da li želite svetloroze ili crvena jaja. Optimalno je da odstoje oko pola sata. Izvadite i poređajte na karton za jaja, da se prosuše.
Možda vas zanima:
OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.
TAJNI SASTOJAK ZA TESTO Kiflice će biti mekane, sočne i sveže i do 5 dana
Trik je jednostavan, a pecivo će biti savršeno.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.
SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)