POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PROJA NA VODI Ukusna i zasitna, a mekana i sutradan
Najbolje služite uz sojin jogurt ili svežu salatu.

POSNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNA PROJA SA PRAZILUKOM Sočna i mekana kao pamuk, najbolje služite uz šolju jogurta
Sočna i posna, a držaće vas dugo sitim.

POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
- 150 g integralnog kukuruznog brašna (žutog ili belog po izboru)
- 100 g belog brašna ili crnog T 1100 ili mekog speltinog (koje imate)
- 35 g brašna od leblebije
- 15 g gustina
- 1 kesica praška za pecivo + 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 ravna kašičica soli (oko 7 g)
- malo čilija u prahu i kurkume (zbog lepe žute boje, ako je brašno belo)
- 250 g narendane tikvice
- 2-3 sitno iseckana čena belog luka
- 150 g tofua (običan ili sa mirođijom)
- 150 g sojinog mleka (bez arome) – ako nemate možete zameniti vodom
- 150 g obične ili kisele vode
- 25 g bundevinog putera (ili po želji kikiriki puter ili tahini)
- 35 g maslinovog ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašike susama
Postupak:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tofu i tikvice izrendajte. Brašna pomešajte sa gustinom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom, solju i začinima. Sjedinite tečne sastojke, bundevin puter, maslinovo ulje i 1 kašiku jabukovog sirćeta. Pomešajte suve i tečne sastojke, pa dodajte rendane tikvice i tofu. Sve polako promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom ili kalup za mafine. Pecite proju oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.
Komentari (0)