POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

posna proja sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 150 g integralnog kukuruznog brašna (žutog ili belog po izboru)
  • 100 g belog brašna ili crnog T 1100 ili mekog speltinog (koje imate)
  • 35 g brašna od leblebije
  • 15 g gustina
  • 1 kesica praška za pecivo + 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 ravna kašičica soli (oko 7 g)
  • malo čilija u prahu i kurkume (zbog lepe žute boje, ako je brašno belo)
  • 250 g narendane tikvice
  • 2-3 sitno iseckana čena belog luka
  • 150 g tofua (običan ili sa mirođijom)
  • 150 g sojinog mleka (bez arome) – ako nemate možete zameniti vodom
  • 150 g obične ili kisele vode
  • 25 g bundevinog putera (ili po želji kikiriki puter ili tahini)
  • 35 g maslinovog ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 2 kašike susama

Postupak:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tofu i tikvice izrendajte. Brašna pomešajte sa gustinom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom, solju i začinima. Sjedinite tečne sastojke, bundevin puter, maslinovo ulje i 1 kašiku jabukovog sirćeta. Pomešajte suve i tečne sastojke, pa dodajte rendane tikvice i tofu. Sve polako promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom ili kalup za mafine. Pecite proju oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Komentari (0)