POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Filujte čokoladom ili prilogom po želji.

posni kroasan
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo

  • 500 g brašna tip 400 meko
  • 1,5 dl bjelog vina
  • 1,5 dl vode
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 praška za pecivo

za premazivanje:

  • 200 g margarina
  • džem ili čokolada

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa šećerom i 1/2 dl mlake vode. Ostavite da nadođe. Odvojite dve kašike od brašna. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zagrejte vino i 1 dl vode da bude mlako. U posudu stavite nadošli kvasac, pa dodajte vino i vodu i promešajte. Postepeno dodajte brašno, pa zamesite glatko testo. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 8 loptica. U krug istanjite loptice, pa premažite sve sem zadnje, margarinom sobne temperature. Zatim, slažite jednu na drugu. Pospite brašnom i istanjite krug prečnika oko 45 cm. Isecite na 16 jednakih delova, pa urolajte kiflice. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite 40 do 50 minuta, na toplom da narastu. Otopite malo margarina, pa premažite kiflice i pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.

 

Komentari (0)

Loading