POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.
Potrebno je:
Za testo
- 500 g brašna tip 400 meko
- 1,5 dl bjelog vina
- 1,5 dl vode
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 praška za pecivo
za premazivanje:
- 200 g margarina
- džem ili čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa šećerom i 1/2 dl mlake vode. Ostavite da nadođe. Odvojite dve kašike od brašna. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zagrejte vino i 1 dl vode da bude mlako. U posudu stavite nadošli kvasac, pa dodajte vino i vodu i promešajte. Postepeno dodajte brašno, pa zamesite glatko testo. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 8 loptica. U krug istanjite loptice, pa premažite sve sem zadnje, margarinom sobne temperature. Zatim, slažite jednu na drugu. Pospite brašnom i istanjite krug prečnika oko 45 cm. Isecite na 16 jednakih delova, pa urolajte kiflice. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite 40 do 50 minuta, na toplom da narastu. Otopite malo margarina, pa premažite kiflice i pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)