POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.

Potrebno je:
Za testo
- 500 g brašna tip 400 meko
- 1,5 dl bjelog vina
- 1,5 dl vode
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 praška za pecivo
za premazivanje:
- 200 g margarina
- džem ili čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa šećerom i 1/2 dl mlake vode. Ostavite da nadođe. Odvojite dve kašike od brašna. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zagrejte vino i 1 dl vode da bude mlako. U posudu stavite nadošli kvasac, pa dodajte vino i vodu i promešajte. Postepeno dodajte brašno, pa zamesite glatko testo. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 8 loptica. U krug istanjite loptice, pa premažite sve sem zadnje, margarinom sobne temperature. Zatim, slažite jednu na drugu. Pospite brašnom i istanjite krug prečnika oko 45 cm. Isecite na 16 jednakih delova, pa urolajte kiflice. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite 40 do 50 minuta, na toplom da narastu. Otopite malo margarina, pa premažite kiflice i pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
Možda vas zanima:

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.

SLATKE KROFNICE SA SIROM RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče.

SAVIJAČICE Ponos Banata, prave se lako, preukusne, a super i vruće i kada se ohlade
Pošto se ne koristi kvasac, nema čekanja da naraste testo.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)