POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.

Potrebno je:
Za testo
Možda vas zanima:

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade
Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.

BRZE KIFLICE SA PIVOM Sočne i slatke, po starom receptu iz bakine kuhinje
Super idu uz kafu ili čaj.

NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo još bolje od onog iz pekare, a mekano kao pamuk
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
- 500 g brašna tip 400 meko
- 1,5 dl bjelog vina
- 1,5 dl vode
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 praška za pecivo
za premazivanje:
- 200 g margarina
- džem ili čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa šećerom i 1/2 dl mlake vode. Ostavite da nadođe. Odvojite dve kašike od brašna. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zagrejte vino i 1 dl vode da bude mlako. U posudu stavite nadošli kvasac, pa dodajte vino i vodu i promešajte. Postepeno dodajte brašno, pa zamesite glatko testo. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite na 8 loptica. U krug istanjite loptice, pa premažite sve sem zadnje, margarinom sobne temperature. Zatim, slažite jednu na drugu. Pospite brašnom i istanjite krug prečnika oko 45 cm. Isecite na 16 jednakih delova, pa urolajte kiflice. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite 40 do 50 minuta, na toplom da narastu. Otopite malo margarina, pa premažite kiflice i pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)