USKRŠNJA AMBASADOR TORTA Starinska poslastica punog ukusa sa lešnicima i čokoladom
Savršena torta za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 ravnih kašika prezli
- 100 g mlevenih, oljuštenih lešnika
- kašičica praška za pecivo
- 75 g istopljene čokolade
- 6 kašika šećera
Za drugu svetlu koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 ravnih kašika prezli
- kašičica praška za pecivo
- 80 g mlevenih, blanširanih badema
Za fil:
- 13 žumanaca
- 200 g šećera
- sok jednog limuna
- 150 ml mleka
- 3 vanilina šećera
- 1 kesica praška za puding ukus vanile
- 100 g bele čokolade
- 250 g margarina ili putera
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite desetak minuta. Dodajte otopljenu čokoladu, lešnike,prezle i prašak za pecivo. Sjedinite i pecite u plehu obloženim pek papirom 30 do 35 minuta, na srednjoj rešetki. Zasebno, penasto umutite belanca sa prstohvatom soli. Onda dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte prezle, bademe i prašak za pecivo. Ispecite koru. Zakuvajte na pari krem od žumanaca, mleka, vanilinog šećera, 100 g šećera, bele čokolade i praška za puding. Sipajte limunov sok, pa skinite sa pare i ohladite. Margarin penasto umutite sa 100 g šećera. Krem dodajte kašiku po kašiku, u umućen margarin, uz stalno mućenje. Umutite šlag sa kiselom vodom. Dekoršite tortu umućenim šlagom i rendanom čokoladom.Ostavite u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
AMBASADOR TORTA ZA ĐURĐEVDAN Starinska poslastica puna oraha i bogatog fila koju će gosti obožavati
Savršena za sve svećane prilike.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)