PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.

zeka perece
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g mekog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml toplog mleka
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 žumance
  • susam za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u mlakom mleku, sa kašičicom šećera. Ostavite da se aktivira 10 minuta. U zasebnu posudu stavite brašno, so, ulje, jaje i nadošli kvasac, pa zamesite glatko testo. Onda ga pokrijte i ostavite 45 minuta da naraste. Napravite valjke, pa oblikujte u formu zeca – tela i uši. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite pecivo oko 15 do 20 minuta,  u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading