PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati
Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.
Potrebno je:
- 500 g mekog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 žumance
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u mlakom mleku, sa kašičicom šećera. Ostavite da se aktivira 10 minuta. U zasebnu posudu stavite brašno, so, ulje, jaje i nadošli kvasac, pa zamesite glatko testo. Onda ga pokrijte i ostavite 45 minuta da naraste. Napravite valjke, pa oblikujte u formu zeca – tela i uši. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite pecivo oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)