PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati
Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.
Potrebno je:
- 500 g mekog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 žumance
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u mlakom mleku, sa kašičicom šećera. Ostavite da se aktivira 10 minuta. U zasebnu posudu stavite brašno, so, ulje, jaje i nadošli kvasac, pa zamesite glatko testo. Onda ga pokrijte i ostavite 45 minuta da naraste. Napravite valjke, pa oblikujte u formu zeca – tela i uši. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite pecivo oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)