PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 1 kockica kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 4 kašike ulja
- 1 jaje
- oko 500 g brašna
- 1 limun - rendana korica
Za nadev:
- 250 g mlevenog maka
- 1 dl mleka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun - rendana korica
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Razmrvljeni kvasac stavite u mlako mleko, pa dodajte šećer i promešajte, stavite jaje, ulje, vanilin šećer, so i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa polako dodajte brašno i zamesite glatko testo. Podelite ga u dve jufke i pustite da udvostruči zapreminu. Za to vreme pravite nadev. Mleku dodajte šećer i vanilin šećer, zagrevajte uz mešanje dok se šećer ne istopi, a mleko ne bude toplo. Rendanu limunovu koru dodajte maku, pa prelijte mlekom i promešajte. Testo rastanjite na debljinu od 1 cm, pa premažite polovinom nadeva, urolajte i secite na debljinu 2 cm. Postupak ponovite i sa drugom jufkom i polovinom nadeva. Naređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pužiće oko 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo koje super ide uz kafu, za jutro koje se pamti
Mirisni i slatki, savršenog ukusa.
NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo još bolje od onog iz pekare, a mekano kao pamuk
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
NEODOLJIVI PUŽIĆI SA MAKOM Prave se lako, a ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)